BAM Wonen start met oplevering 51 gasloze en energieneutrale woningen in Larense Veld in Almere

BAM Wonen start met oplevering 51 gasloze en energieneutrale woningen in Larense Veld in Almere

Samen met de toekomstige bewoners Sjoerd en Astrid en Camiel van der Veeken, adjunct-directeur Nieuwbouw Concepten bij BAM Wonen, is op feestelijke wijze stilgestaan bij de oplevering van de eerste woningen van fase 1 in het project Larense Veld in Almere Haven.

De eerste fase van Larense Veld bestaat uit 51 gasloze en energieneutrale woningen en is ontwikkeld door ontwikkelingscombinatie V.O.F. De Vijfde Stad, een samenwerking van gebieds-en vastgoedontwikkelaar AM en Ballast Nedam Development. Het ontwerp van de woningen is van Schippers Architecten uit Den Haag. De realisatie van de woningen is in handen van BAM Wonen.

De grondgebonden woningen zijn in een intiem hofje gebouwd en bestaan uit 16 twee-onder-een-kapwoningen en 35 rijwoningen. Elke woning beschikt standaard over een warmtepompinstallatie, die in combinatie met zonnepanelen warmte en energie levert. Een zeer goede isolatie, slimme ventilatie en vloerverwarming doen de rest. De woningen zijn daardoor energieneutraal met een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,0 wat lager is dan de eis van het bouwbesluit (≤ 0,4). Bovendien zijn enkele woningen verduurzaamd naar een nul-op-de-meterwoning.

Persoonlijk wonen

Kopers kregen de gelegenheid om een bezoek te brengen aan Homestudios. Dit experience center inspireert en faciliteert toekomstige bewoners om persoonlijk en met gemak van een nieuw huis hun thuis te maken. Samen met een persoonlijke woonadviseur werden persoonlijke voorkeuren besproken, om zo de woning geheel naar wens af te maken en indien gewenst (volledig) woonklaar op te laten leveren.

Sjoerd en Astrid: ‘Wij zijn heel tevreden met de afwerking en hoe alles is gegaan. Er was een lange voorbereidingstijd, maar je wordt hier stap voor stap door BAM Wonen in meegenomen tot het gewenste resultaat is bereikt.’

Larense Veld

Larense Veld ligt in Almere Haven omringd door bos en park en met alle voorzieningen in de nabijheid. Larense Veld maakt deel uit van De Laren. Deze nieuwe wijk in Almere Haven biedt een leefomgeving met alle bijbehorende voorzieningen voor diverse doelgroepen. Een supermarkt en een basisschool zijn al aanwezig. De Laren telt straks in totaal ongeveer 450 nieuwe woningen.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl