Op de hoogte van nieuwe projecten in Amsterdam? Klik hier!

Gare du nord

samenvatting
omgeving
hypotheek
nieuwbouw Amsterdam, project Gare du nord

Algemene informatie

naam project Gare du nord
aantal woningen 185
type woningen appartement
status in ontwikkeling

Betrokken partijen

projectontwikkelaar AM | Noordwest
tweede projectontw. Gemeente Amsterdam Grond en Ontwikkeling
derde projectontw. Blauwhoed
gemeente Amsterdam

Belangrijke data

start verkoop 4e kwartaal 2018

Informatie

Het nieuwbouwproject Gare du nord wordt gebouwd in de plaats Amsterdam. Dit project bevindt zich in de wijk Noord.

Het nieuwbouwproject is momenteel in ontwikkeling.

Voor meer informatie over een van de nieuwbouwwoningen in dit nieuwbouwproject kunt u terecht bij projectontwikkelaar AM | Noordwest in Utrecht.

Andere nieuwbouwprojecten in Amsterdam kunt u hier vinden: Nieuwbouw Amsterdam

Het stationsgebied vormt het hart van Centrumgebied Amsterdam Noord. Het stationsgebied grenst aan Elzenhagen Zuid. In Elzenhagen Noord zijn de afgelopen jaren vooral grondgebonden woningen gerealiseerd. Het Noorderkwartier met zelfbouwkavels en co-creatie, ligt aan de noordkant van het stationsgebied. Aan de oostzijde ligt het winkelcentrum Buikslotermeerplein.
 
Gare du nord ligt aan de westzijde van het Station Noord, het begin station van de noord-zuid-lijn. Op het kruispunt van de Ijdoornlaan, Elzenhagensingel en Termini en grenst direct aan het busplatform.

Dankzij de ligging naast het station Noord is Gare du nord  uitstekend bereikbaar per metro en bus. Zodra de Noord/Zuidlijn in 2018 rijdt vormt het Station Noord het startpunt van deze metrolijn en is Amsterdam Centraal en de Zuidas in een paar minuten bereikbaar. Daarnaast vormt het station het centrale busstation in Amsterdam Noord van de bussen naar Amsterdam en de regio. Gelegen naast de Ijdoornlaan en de Nieuwe Leeuwarderweg is het gebied ook met de auto goed bereikbaar.

foutje ontdekt?