AM en Equity Estate bundelen krachten in Crossover Zuidas Amsterdam

AM en Equity Estate bundelen krachten in Crossover Zuidas Amsterdam

Equity Estate is partner geworden van gebiedsontwikkelaar AM in het mixed use gebouw Crossover in het deelgebied Kop Zuidas in Amsterdam. Met de ontwikkelcombinatie ‘Crossover Ontwikkel CV’ worden de krachten gebundeld voor de ontwikkeling en realisatie van het multifunctionele gebouw. BentallGreenOak financiert de realisatie van Crossover. In februari dit jaar is de bouw gestart en naar verwachting wordt Crossover opgeleverd in het voorjaar 2023.

Crossover ligt op de hoek van de afrit A10 Zuid en de Europaboulevard vlakbij Hotel nhow Amsterdam RAI en naast Terrace Tower. Het multifunctionele gebouw zorgt voor een nieuw impuls aan het oostelijk deel van Zuidas waardoor het deelgebied Kop Zuidas zich in de komende jaren verder ontwikkelt tot een levendige en duurzame wijk. AM leverde hier al eerder het woongebouw Rivers op en voegt nu, samen met Equity Estate, Crossover hieraan toe.

Multifunctioneel programma

Het programma van Crossover bestaat uit 12.000 m² BVO kantoor, 120 startersappartementen voor woningstichting De Key, tien koopwoningen, horeca van 350 m² BVO en ruimtes voor sociaal-maatschappelijk functies van 500 m² BVO. Onder het gebouw wordt een parkeergarage met 80 parkeerplekken gerealiseerd, waarvan zes voor ‘shared mobility’ voor de toekomstige huurders. Met het multifunctionele programma is Crossover inclusief te noemen waardoor het kernthema van AM ‘inclusieve stad’ zijn weerklank krijgt in het aanbod.

Crossover is een ontwerp van Team V Architectuur, waarbij de focus ligt op het verbinden van de functies, de omgeving en mensen in een dynamisch, stoer gebouw. De bouw is in handen van BAM Wonen. De verhuur van het kantoor is in handen van JLL en DRS.

Gedurfd duurzaam en ‘healthy urban living and working’

Crossover heeft reeds een BREAAM-NL ontwerpcertificaat ‘Outstanding’ ontvangen, een gedurfde duurzame prestatie voor een mixed-use gebouw. Het gebouw is onder meer energieneutraal. In de gevel worden circulaire bakstenen toegepast. Op de daken en terrassen vindt waterberging plaats en worden zonnepanelen geplaatst. Naast duurzaamheid is de gezondheid van de gebruikers van groot belang. Met het verkrijgen een WELL Core-certificering wordt ‘healthy urban living and working’ bekrachtigd, naast gedurfde duurzaamheid, ook een van de vijf kernthema’s van AM. De huurders van de kantoren hebben straks de beschikking over ruime, groene toegankelijke terrassen, hoogwaardige klimaatbeheersing en optimale daglichttoetreding.

Huis kopen Amsterdam

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl