Op de hoogte van nieuwe projecten in Oosterhout? Klik hier!

Tuindorp Baarschot - Vrije kavels

samenvatting
omgeving
hypotheek
nieuwbouw Dorst, project Tuindorp Baarschot - Vrije kavels

Algemene informatie

naam project Tuindorp Baarschot - Vrije kavels
aantal koopwoningen 5
aantal beschikbaar 1
type woningen bouwkavel
status in verkoop
koopprijs € 230.000 - € 230.000
oppervlakte 713 - 713 m²
perceeloppervlakte 713 - 713 m²

Betrokken partijen

projectontwikkelaar Synchroon B.V.
makelaar Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V.
gemeente Oosterhout

Informatie

In Dorst (gemeente Oosterhout) wordt het nieuwbouwproject Tuindorp Baarschot - Vrije kavels gerealiseerd. Dit is in de wijk Dorst. Dit project omvat slechts 5 te koop staande bebouwbare kavels.

De prijzen van deze kavels variëren vanaf € 230.000 tot € 230.000. De woningen hebben een oppervlak vanaf 713 tot ca. 713 vierkante meter. Deze bouwkavel(s) hebben een perceel van 713 tot 713 m² en hierop kan een nieuwbouwwoning worden gebouwd.

De woningen in dit nieuwbouwproject zijn momenteel in de verkoop!

Voor meer informatie over een van de nieuwbouwwoningen in dit nieuwbouwproject kunt u terecht bij nieuwbouwmakelaar Schonck, Schul & Compagnie Makelaardij B.V. in Breda.

Andere nieuwbouwprojecten in Oosterhout kunt u hier vinden: Nieuwbouw Oosterhout

Woningen


Klik hier voor de brochures: brochure 1
1 van 5 woningen beschikbaar
Prijs Euro 230.000
bouwnr.statuskavelopp.woonopp.inhoudkamersprijsenergielabel
2Te Koop71371300€ 230.000v.o.n. 

Type: Vrije kavels
In Tuindorp Baarschot worden kavels aangeboden ten behoeve van “particulier opdrachtgeverschap”. Binnen een aantal randvoorwaarden kunt u uw eigen huis naar eigen idee en leefstijl ontwerpen. Elke kavel is anders en de woonwensen van de toekomstige bewoners zijn divers, waardoor een verscheidenheid van woningen zal ontstaan.

Klik hier voor de brochures: brochure 1


Project: Tuindorp Baarschot
Het Project

Landelijk en rustiek wonen in de woonbeleving van een traditioneel Tuindorp. Aan de Baarschotsestraat gelegen aan de westzijde van Dorst wordt Tuindorp Baarschot ontwikkeld. Zoals de naam al aangeeft is de stedenbouwkundige opzet afgeleid van een oorspronkelijk uit Engeland afkomstig tuindorp. Kenmerkend hiervoor zijn de centrale groenplaats als hart van de wijk met ruim opgezette omliggende straten. Het programma is zeer divers en bestaat uit starterswoningen, eengezinswoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrije kavels.

Van veel belang is de inrichting van de openbare ruimte en het groene karakter daarvan. Zo is de geluidswal ingericht als glooiend park en zijn er vele bomen opgenomen in de openbare ruimte. Daarnaast is veel aandacht worden aan de overgang van het privé domein naar de openbare ruimte, in de vorm van hagen.Door de ligging in het grondwater-beschermingsgebied vindt de waterberging plaats via infiltratie in het terrein en afvoer naar diverse wadi’s.

Het plan zal gefaseerd worden verkocht en gerealiseerd. De eerste fase bestaat uit 28 woningen welke in augustus 2013 in verkoop zullen gaan. Naar verwachting start de realisatie van de eerste fase eind 2013.

Woningen

Het totale plan omvat circa 105 woningen in verschillende categorieën en prijsklassen. De woningen hebben een eenheid in het architectuurbeeld maar een diversiteit in massa en dakvormen. Daarmee speelt het plan in op de in Dorst en omgeving aanwezige woningvraag. De eerste fase bestaat uit 8 rijwoningen, 2 hoekwoningen en 18 twee-onder-één kapwoningen. De rijwoningen worden grotendeels aangeboden als starterswoningen en zijn gelegen met uitzicht op het centraal gelegen groene hart met speelvoorzieningen.

De twee-onder-één kapwoningen hebben een diversiteit aan kavelmaten maar zijn allen voorzien van een langs of dwarskap type woning met de voordeur aan de zijgevel. De twee-onder-één kapwoningen worden standaard voorzien van een garage en zijn door middel van diverse opties op vele wijze uitbreidbaar. Zelfs de breedte van de woning is nog aanpasbaar. Zo heeft u in Tuindorp Baarschot een woning op maat!
Naast koopwoningen zullen er ook vrije kavels worden uitgegeven. Hiervoor gelden een aantal randvoorwaarden op de beeldkwaliteit zodat de stedenbouwkundige uitstraling van Tuindorp Baarschot gewaarborgd blijft.

Locatie

De locatie van Tuindorp Baarschot is gelegen aan de westzijde van Dorst. In het noorden wordt het plangebied begrensd door de spoorlijn Breda – Tilburg, de oostelijke grens wordt gevormd door de achtertuinen van de woningen aan de Broekstraat en in het zuiden wordt de plangrens gevormd door de Baarschotsestraat.

Dorst maakt deel uit van de gemeente Oosterhout en is een dorp in het groen. Dorst bevindt zich op de grens van overwegend open akkerland en een groot aaneengesloten bosgebied, “Boswachterij Dorst". Aan de zuidkant wordt de grens met Breda gevormd door een beek, “de Molenlei”. Het golfterrein “Toxandria” ligt aan de oostzijde op het grondgebied van de gemeente Gilze – Rijen.

Het dorp Dorst

Een groot deel van Dorst ligt in het zogenaamd grondwater-beschermingsgebied van de waterzuivering ten noorden van Dorst. Dit is ook de waarborg dat deze groene structuur ook voor toekomstige generaties verzekerd is. Dorst is zeer gewild gelegen tussen de stedelijke kernen Oosterhout, Breda en Tilburg, vanwege haar groene landelijke Structuur, haar menselijke maat, voorzieningen en natuurlijk vanwege haar goede bereikbaarheid ten aanzien van snelwegen en openbaar vervoer.

Natuurlijk heeft Dorst binnen haar beslotenheid alle noodzakelijke voorzieningen, zoals basisschool Marcoen, diverse winkels, waaronder een supermarkt, Dorpshuis “De Klip”, gezellige horecagelegenheden en een bruisend en actief verenigingsleven. En dit in een omgeving waar groen, bossen en recreatie het thema zijn.

Bent u geïnteresseerd of wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u dan aan op de website www.tuindorpbaarschot.nl

Prijzen Vrij Op Naam inclusief BTW.. Aan de prijzen, genoemde oppervlakten en het energielabel kunnen geen rechten worden verleend.

foutje ontdekt?