Ondertekening anterieure overeenkomst: 179 duurzame woningen in ‘s-Gravendeel West

Ondertekening anterieure overeenkomst: 179 duurzame woningen in ‘s-Gravendeel West

Vandaag ondertekende wethouder Piet van Leenen samen met de projectontwikkelaars Erik den Breejen van ABB Bouwgroep en Arco Smit van Stevast Baas & Groen Vastgoed BV de anterieure overeenkomst voor het realiseren van 179 woningen in de eerste fase van ’s-Gravendeel West. Het plan bestaat uit 2 hoofdfasen, waarvan de eerste fase bestaat uit het bouwen van 179 woningen en de tweede fase uit 100 woningen.

Locatie bouwontwikkeling

De percelen zijn eigendom van de bovengenoemde projectontwikkelaars. De locatie ligt bij de entree van ’s-Gravendeel en is ingeklemd tussen de N217, de Maasdamseweg en de Molendijk. Het gaat hier om een aantal aaneengesloten percelen, waarvan het zuidelijke deel de eerste fase betreft.

Duurzaam en klimaatbestendig

Eerder stelde het college, toen nog het college van de gemeente Binnenmaas, de ambities en randvoorwaarden voor de ontwikkeling van ’s-Gravendeel West vast. Een voorwaarde was dat ’s-Gravendeel West een duurzame en klimaatbestendige wijk wordt, met een gevarieerd woonprogramma.

Goede samenwerking

In een participatietraject met omwonenden is er een klankbordgroep opgericht. De klankbordgroep is positief over de bouwplannen. De projectontwikkelaars hebben gezamenlijk met de gemeente en klankbordgroep, het stedenbouwkundig plan opgesteld. Door de goede samenwerking tussen de projectontwikkelaars, gemeente en klankbordgroep heeft het plan een nog grotere kwaliteitsimpuls gekregen. De betrokken partijen hebben hun enthousiasme over het resultaat uitgesproken.

Woningen voor verschillende doelgroepen, in verschillende prijsklassen

In het plan is ook ruimte gecreëerd voor de in 2020 aangenomen motie, bouwen voor starters. Naast vrijstaande, twee-onder-een-kap en rijwoningen worden in de eerste fase van ’s-Gravendeel West 20 starterswoningen gerealiseerd. Wethouder Piet van Leenen: “Ons doel is om te bouwen voor verschillende doelgroepen met woningen in verschillende prijsklassen. Dus ook betaalbare woningen voor starters. Daarom zijn we van het bouwen van 150 woningen naar 179 woningen gegaan. We realiseren 20 woningen van rond de € 200.000,- en 10 sociale huurwoningen.”

Planning

Het voornemen is om de bestemmingsplanprocedure in de eerste helft van 2021 te starten en medio 2022 de start bouw van de eerste woning feestelijk te kunnen vieren.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl