Op de hoogte van nieuwe projecten in Groningen? Klik hier!

Reitdiep, fase 3

samenvatting
omgeving
hypotheek
nieuwbouw Groningen, project Reitdiep, fase 3

Algemene informatie

naam project Reitdiep, fase 3
aantal woningen 36
type woningen vrijstaand
2 onder 1 kap
bouwkavel
status in ontwikkeling
koopprijs onbekend
huurprijs onbekend
oppervlakte onbekend

Betrokken partijen

projectontwikkelaar Gemeente Groningen
gemeente Groningen

Belangrijke data

start verkoop 2e kwartaal 2017

Informatie

Het nieuwbouwproject Reitdiep, fase 3 wordt gebouwd in de plaats Groningen. Dit project bevindt zich in de wijk Reitdiep.

De oplevering van deze woningen start 2e kwartaal 2017. Het nieuwbouwproject is momenteel in ontwikkeling.

Voor meer informatie over een van de nieuwbouwwoningen in dit nieuwbouwproject kunt u terecht bij projectontwikkelaar Gemeente Groningen in Groningen.

Andere nieuwbouwprojecten in Groningen kunt u hier vinden: Nieuwbouw Groningen

De start van de bouw van 400 nieuwe woningen in Reitdiep, fase 3 en 4, begint begin 2016. Dit zijn voor een deel vrije kavels en voor een deel nieuwbouwwoningen die worden gebouwd door projectontwikkelaars.

Het accent ligt vooral op de bouw van duurzame en energie neutrale woningen. Het ontwerp sluit aan op het bestaande wijkontwerp van Reitdiep: een stedelijke, compacte woonomgeving en groepen van woningen in kleinere concentraties in een landelijke en waterrijke omgeving. Het wijkontwerp is daarom zorgvuldig afgestemd op het omliggende landschap.

De voorbereiding en uitwerking van de particuliere kaveluitgifte gaat voorspoedig, de gemeente Groningen heeft de plannen gepresenteerd. Het matenplan (= ondergrond voor ontwerp van de te verkopen kavels) is in concept klaar. De kavels die beschikbaar komen zijn voor zowel vrijstaande als twee-onder-één-kapwoningen. 

Zodra de tekeningen definitief zijn, geeft de gemeente Groningen aan waar en op welke datum de plannen zijn in te zien. Dan wordt ook duidelijk wanneer de uitgifte plaatsvindt. Vanaf dat moment is er ook meer informatie over de prijzen, wijze van uitgifte, bestemmingsplanvoorwaarden, enz. Deze informatie wordt vanaf de datum van presentatie digitaal aangeboden

foutje ontdekt?