MorgenWonen bouwt 53 woningen in 53 dagen in Hollandse Linde in Ede

MorgenWonen bouwt 53 woningen in 53 dagen in Hollandse Linde in Ede

MorgenWonen van VolkerWessels heeft in Ede een wijk van 53 woningen opgeleverd. De funderingen gingen in juli 2020 de grond in en de eerste bewoners kunnen de kerst al in hun nieuwe huis vieren. Voor dit project heeft MorgenWonen als ontwikkelaar en industrieel bouwer dit terrein in een snel tempo veranderd in een prachtige wijk.

Een MorgenWonen woning is een volledig geïndustrialiseerd geproduceerde woning van topkwaliteit. Alle onderdelen van de woning worden in de VolkerWessels fabrieken gemaakt en op locatie in één dag geassembleerd.

Het terrein waar de wijk Hollandse Linde is gerealiseerd was jarenlang niet in gebruik. In 2019 is MorgenWonen met de eigenaar van het terrein in gesprek gegaan en heeft vervolgens een plan gemaakt. In afstemming met de gemeente Ede is het ontwerp en de engineering van de openbare ruimte en de ondergrondse infrastructuur, zoals kabels en leidingen, vorm gegeven. Eind 2019 heeft MorgenWonen de locatie op eigen risico gekocht en heeft met behulp van een lokale makelaar het project, bestaande uit 24 huurwoningen en 29 koopwoningen, in de markt gezet.

Eind mei 2020 is de bouwvergunning verleend, in juni 2020 is de locatie bouwrijp gemaakt, zodat de funderingen aangelegd konden worden. Direct na de zomervakantie is gestart met het assembleren van de woningen, één per dag. Na 53 werkdagen zijn alle woningen geplaatst.

Om de stikstof uitstoot tijdens de bouw van dit project tot een minimum te beperken is gebruik gemaakt van het door VolkerWessels ontwikkelde NoNOX filter. In november en december 2020 is de de aanleg van de infrastructuur en ‘landscaping’ van het project afgerond en zijn de eerste bewoners in hun duurzame ‘Nul op de Meter’ huis gaan wonen.

Hypotheekadviseur Ede

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl