Evenementen

Start cursus 'Ikbouwmijnhuis'

datum zaterdag 21-03-2009
tijd Voorjaar 2009
locatie
plaats Almere

Volgens de gemeente Almere kan iedereen een eigen huis bouwen. Dat moet duidelijk worden tijdens de cursus ‘Ikbouwmijnhuis'. Cursisten gaan niet zelf aan de slag met steen en beton; om een eigen huis te bouwen hoef je geen klusser of technicus te zijn. De cursus is bedoeld voor iedereen die ooit zijn eigen huis wil (laten) bouwen, of zich simpelweg wil oriënteren op de mogelijkheden.

Tijdens twee cursusavonden worden twee inspirerende voorbeelden van zelf gerealiseerde huizen - in verschillende soorten en prijsklassen - getoond, wordt aandacht besteed aan de traditie van particulier opdrachtgeverschap in Nederland en omringende landen, en aan het gehele proces: van het eerste idee tot realisatie van het huis. Daarnaast gaan de cursisten, samen met een architect en de cursusleider, zelf aan de slag. Samen geven zij invulling aan hun ideale huis. Uit hoeveel kamers moet het huis bestaan? Komt er een kantoor aan huis? En wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen?

De cursus wordt afgesloten met een excursie. Tijdens een rondrit van een halve dag bekijken de cursisten de resultaten van anderen die een eigen huis hebben gerealiseerd. Mensen zijn niet langer afhankelijk van projectontwikkelaars of corporaties, die vaak standaardwoningen leveren, maar kunnen hun woonomgeving naar eigen inzicht vorm geven.


(advertentie)