Evenementen

20 mei 2017 - Dag van de Bouw

datum zaterdag 20-05-2017
tijd 10.00 - 16.00 uur
locatie Diverse Bouwlocaties
plaats Nationaal
website Dag van de Bouw
20 mei 2017 - Dag van de Bouw

Op de Dag van de Bouw laten leden van Bouwend Nederland, UNETO-VNI, de Aannemersfederatie en VNconstructeurs zien tot welke hoogstandjes zij in staat zijn. Zij zijn trots op hun prestaties en willen dat delen met heel Nederland op de Dag van de Bouw, op zaterdag 20 mei 2017.

Over De Dag van de Bouw

In 2016 vond voor de 11e keer de Dag van de Bouw plaats. Op deze zaterdag werden in het hele land eenmalig grote, middelgrote en kleine bouw- en infraprojecten opengesteld voor het publiek. De diversiteit is groot. Van kleinschalige woningprojecten tot grootschalige zorggebouwen. Van imposante wegenprojecten tot nieuwe openbaar vervoer tracés. De verscheidenheid van de opengestelde bouwlocaties geeft aan dat de bouw- en infrasector de rode draad is in kernwaarden als wonen, werken, mobiliteit, recreatie en milieu.

Tijdens de Dag van de Bouw laten de leden van Bouwend Nederland graag zien tot welke hoogstandjes zij in staat zijn. De relatief geringe landsoppervlakte, de dichtheid van de bevolking, de eisen aan de ruimtelijke inrichting, de aanwezigheid van veel water en de hoge mate van mobiliteit stellen hoge eisen aan de sector. Ingenieus ontwerpen en bouwen is de dagelijkse uitdaging waar de bedrijfstak voor staat en uiting aan wil geven. Niet alleen in de nieuwbouw maar ook in de renovatie, het onderhoud en de restauratie. Met inbreng van nieuwe inzichten, productiemethodes en materialen verbetert de sector eerder gebouwde woningen, kantoorpanden, scholen, zorgcomplexen, en aangelegde wegen, vaarwegen, spoorwegen, viaducten en ondergrondse kabel en leidingnetwerken en bouwen wij bij waar de maatschappij behoefte aan heeft. De leden van Bouwend Nederland zijn trots op hun prestaties en de Dag van de Bouw is een unieke kans om dat met u en alle andere bezoekers te delen.


(advertentie)