Evenementen

Stadsdebat in het kader van 150 jaar Wibaut

datum dinsdag 24-11-2009
tijd 20:00 - 22:30
locatie De Balie Kleine-Gartmanplantsoen 10 Grote zaal
plaats Amsterdam
website www.debalie.nl
Stadsdebat in het kader van 150 jaar Wibaut

150 jaar geleden werd Wibaut geboren. Het hele jaar staat de gemeente daarbij stil. Programmamakers Sam van Vliet en Wilbur Perlot van De Balie zijn in een reeks programma's op zoek naar wat de idealen van verheffing en maakbaarheid van Wibaut betekenen in de stad van de 21e eeuw.

‘Beton is een mooi product, maar het werkt niet.'

Na een uitgebreid voortraject met buurtontbijten twee expertmeetings en de debatten Laat u empoweren! en Wie is de Baas? sluiten we deze Wibautdebattenreeks af met een debat over de algemene Staat van Verheffing in Nederland.

De Balie organiseert deze debattenreeks in samenwerking met 150jaarwibaut.

Het grote ideaal van Wibaut was beleid maken dat leidde tot de verheffing van mensen. In hoeverre is dit ideaal nog steeds aanwezig in grootstedelijk beleid? Wie verheft wie? En wat is de rolverdeling tussen Rijk, gemeente, corporatie en burger?

Dit stadsdebat is de afsluiting van een serie buurtontbijten, expertmeetings en debatten. Moderator Maarten Bouwhuis legt de ‘lessen uit Amsterdam' voor aan loco-burgemeester Lodewijk Asscher, Aedes directeur Marc Calon, Wibauthoogleraar Paul Scheffer en Rotterdams gemeenteraadslid Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam).

Toegang is gratis, reserveren aanbevolen.


(advertentie)