Evenementen

26 nov - Presentatie Eerste Architectuurgids Almere en uitreiking Architectuurprijs Almere 2010

datum vrijdag 26-11-2010
tijd aanvang 20.00 uur
locatie Casa CASLa
plaats Almere
website CASLa

Op vrijdagavond 26 november aanstaande wordt de Eerste Architectuurgids Almere gepresenteerd én wordt bekend gemaakt welk gebouw de Architectuurprijs Almere 2010 heeft gewonnen.

Architectuurgids Almere

Het eerste exemplaar van de architectuurgids wordt uitgereikt door Hans Snel, directeur van Almere City Marketing en opdrachtgever aan Adri Duivesteijn, o. m. wethouder Ruimtelijke Ordening, Almere.

Een gids met het werk van bekende architecten, met een bijzondere opzet rondom een stadshart van wereldformaat. De inhoud is tweetalig NL/ENG en bestaat uit beschrijvingen van de Almeerse architectuur op twee niveaus: stadsdeel en gebouw. Almere wordt in beeld gebracht als een stad uniek in zijn soort: in stedenbouwkundig opzicht én door een uitgekiend gebruik van ruimte, natuur en bebouwing. De gids is kleurrijk en handzaam ingebonden in een luxe band met leeslint.

Architectuurprijs Almere 2010

Op dezelfde avond wordt de winnaar van de Architectuurprijs Almere 2010 bekendgemaakt. Een reeks van 21 projecten, opgeleverd tussen 2006 en augustus 2010 dingt mee. Een vakjuryprijs bezocht de objecten ter plekke en oordeelt vanuit hun expertise. De vakjury wordt bestaat uit:

Mels Crouwel, mededirecteur van architectenbureau Benthem Crouwel Architecten en voormalig Rijksbouwmeester

Ton Venhoeven, Emeritus Hoogleraar TU Eindhoven, directeur van architectenbureau Venhoeven CS en huidig Rijksadviseur Infrastructuur

Jaap Huisman, architectuurcriticus en publicist

Fridjof van den Berg, architect en universitair docent TU Delft

Publieksprijs

Het publiek heeft de afgelopen weken via Almere Vandaag en via de website van Casla kennis kunnen nemen van de geselecteerde projecten en haar stem kunnen uitbrengen.

Expositie

Vanaf 15 november is een expositie in Casa Casla te bezichtigen van de genomineerde projecten.

Programma 26 november

  • 20.00 uur Welkomstwoord Ans van Berkum, directeur Casla
  • 20.10 uur Uitreiking van de Eerste Architectuurgids door Hans Snel, directeur Almere City Marketing, aan Adri Duivesteijn, o.m. wethouder Ruimtelijke Ordening, Almere

Intermezzo


  • 20.30 uur De voorzitter van de vakjury, Jaap Huisman, presenteert het juryrapport
  • 20.40 uur Uitreiking van de vakjury- en publieksjuryprijs door Ton Venhoeven, Mels Crouwel en Fridjof van den Berg
  • 20.50 uur Afsluiting met een feestelijke borrel


(advertentie)