Woonbron bouwt goedkoper eengezinswoningen in Rotterdam

Woonbron bouwt goedkoper eengezinswoningen in Rotterdam

De Rotterdamse woningcorporatie Woonbron heeft een goedkopere manier gevonden om de gewilde sociale eengezinswoningen te bouwen. De winst wordt vooral behaald in lagere bouwkosten en door goedkopere bouwgrond van de gemeente te verkrijgen.

Dat verklaarde Woonbron maandag bij een presentatie over de plannen. Woonbron wil de komende 10 jaar ongeveer 450 van deze eengezinswoningen voor het sociale huursegment in Rotterdam en Dordrecht bouwen, en mogelijk ook in Delft.

De kosten hiervoor zijn nu wel terug te verdienen. Bovendien krijgt op deze manier de woningbouwmarkt weer een impuls en wordt de schaarste van deze woningen aangepakt, stelt Woonbron.

In het verleden konden woningbouwcorporaties de investeringen in eengezinswoningen niet terugverdienen. Er kan nu goedkoper worden geïnvesteerd in grond en bouwkosten omdat er afspraken zijn gemaakt met de gemeente Rotterdam, bouwers en binnenkort ook met nutsbedrijven. Woonbron hoopt de afspraken met Rotterdam ook snel met de gemeente Dordrecht te maken.

Bron: NVM

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl