Minister Blok verruimt mogelijkheden tijdelijke verhuur

Minister Blok verruimt mogelijkheden tijdelijke verhuur

Huiseigenaren kunnen gemakkelijker hun woning verhuren. Pas na verloop van een huurcontract van maximaal twee jaar, krijgt de huurder huurbescherming, zo blijkt uit de deze week aangenomen Huurwet van minister Blok voor Wonen.

Als de Eerste Kamer ermee instemt, treedt de nieuwe Huurwet vanaf 1 juli dit jaar in werking. Blok hoopt hiermee de doorstroom op zowel de koop- als huurmarkt weer op gang te brengen. Nu zijn huiseigenaren vaak nog huiverig om hun woning te verhuren, uit vrees niet meer van de huurder af te kunnen komen.

Voorwaarden

Wie zijn woning wil verhuren, moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Zo moet de geldverstrekker de huiseigenaar schriftelijk toestemming geven voor de verhuur. Ook kan de bank eisen dat daarvoor een professioneel verhuurbureau wordt ingeschakeld. Als de huiseigenaar hier niet aan voldoet, kan de bank in het slechtste geval de gehele hypotheek opeisen.

Ook moet de verhuurder in spé de verzekeraar schriftelijk op de hoogte stellen. Verhuur kan mogelijk gevolgen hebben voor de dekking van de verplichte woonverzekeringen.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl