Waar let je op bij het aanschaffen van rolluiken voor een nieuwbouwwoning?

Waar let je op bij het aanschaffen van rolluiken voor een nieuwbouwwoning?

Als je bezig bent met het bouwen van een nieuwbouwwoning, dan moet je aan werkelijk alles denken. Van het bepalen van de plaats van de stopcontacten tot allerlei andere zaken. Ook iets om over na te denken, is het laten plaatsen van rolluiken. Rolluiken zijn namelijk niet
alleen een toegevoegde waarde als het gaat om de praktische voordelen die ze bieden, maar ook optisch een ware toevoeging. Waar we bij rolluiken vaak denken aan die saaie witte luiken voor de ramen, is dit tegenwoordig natuurlijk allang niet meer alleen het geval.
Daarbij geldt ook dat het zorgt voor een betere isolatie van de woning en een stuk extra privacy en veiligheid. Wil jij nu weten waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van rolluiken? Dan zit je hier helemaal goed!

Het type rolluiken

Wil je rolluiken laten plaatsen, dan is het handig eerst professioneel advies in te winnen voordat je rolluiken kopen gaat. Het kopen van rolluiken is namelijk een flinke investering en kan bij een verkeerde keuze meer problemen opleveren dan dat het voordelen biedt. Gelukkig zijn er daarom genoeg partijen die je hierin kunnen ondersteunen, maar is het wel goed om alvast te kijken welke type rolluiken er nu eigenlijk allemaal zijn.

Inbouwrolluiken
Inbouwrolluiken worden geïntegreerd in de gevel van je nieuwbouwwoning. Ze worden tijdens de bouw al in de gevel gemonteerd, waardoor ze volledig weggewerkt zijn als ze niet gebruikt worden. Dit zorgt voor een strakke uitstraling en maximale isolatie.

Opbouwrolluiken
Opbouwrolluiken worden boven het raam of de deur geplaatst. Deze rolluiken nemen iets meer ruimte in beslag dan inbouwrolluiken, maar zijn vaak eenvoudiger te installeren. Opbouwrolluiken hebben een goede isolerende werking en zijn vaak wat voordeliger in prijs.

Voorzetrolluiken
Voorzetrolluiken worden aan de buitenkant van het raam gemonteerd. Deze rolluiken kunnen achteraf gemakkelijk geplaatst worden, ook in bestaande woningen. Voorzetrolluiken zijn vaak de meest voordelige optie en bieden goede isolatie en veiligheid.

Materiaal van de rolluiken

Naast het type rolluik is ook de materiaalkeuze belangrijk bij het aanschaffen van rolluiken voor een nieuwbouwwoning. De twee meest voorkomende materialen zijn aluminium en kunststof. Wat de verschillen zijn en welke keuze voor jou het beste is, bespreken we
hieronder verder met je.

Aluminium rolluiken
Aluminium rolluiken zijn zeer stevig en duurzaam. Ze bieden uitstekende bescherming tegen inbraak en zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast hebben aluminium rolluiken een moderne uitstraling en zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Kunststof rolluiken
Kunststof rolluiken zijn lichter van gewicht dan aluminium rolluiken en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden goede isolatie en zijn onderhoudsvriendelijk. Ook kunststof rolluiken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Rolluiken versus zonwering

Kies je voor rolluiken, dan hebben deze ook direct een zonwerende werking. Toch is het wel belangrijk goed na te denken over de toepassing. Stel dat je regelmatig in de tuin wilt zitten, dan is het wel prettig om ook af en toe wat schaduw te hebben. De zonwering van Zandschulp is daarvoor bij uitstek geschikt. Zo heb je de keuze uit een mooi uitvalscherm, zodat je op ieder gewenst moment kunt zorgen voor schaduw, maar heb je ook de keuze uit het laten plaatsen van markiezen. Kortom, keuze genoeg dus!

De manier van bedienen

Net als zonwering, kun je ook rolluiken op verschillende manieren bedienen. Waar de één kiest voor gemak en gaat voor een elektrische bediening, vindt de ander dit onzin en vindt het geen enkel probleem om dit zelf handmatig te moeten doen. Uiteraard zit aan een elektrische bediening ook een iets ander prijskaartje, dan wanneer je kiest voor rolluiken die je zelf omhoog en omlaag moet doen. Wil je het jezelf nog makkelijker maken, kies dan voor rolluiken die zijn te bedienen met bijvoorbeeld een app op je telefoon. Stel dat je dan al
onderweg bent, dan hoef je niet om te draaien om de rolluiken dicht te doen, maar doe je dit gewoon met je telefoon. Het is dus maar net wat je zelf wilt.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl