Realisatie 30 slimme woningen in Papendrecht van start

Realisatie 30 slimme woningen in Papendrecht van start

VORM is in de gemeente Papendrecht gestart met de bouw van 30 slimme energieneutrale woningen in nieuwproject Kombuis. Wethouder Janssen gaf – onder toeziend oog van de toekomstige bewoners en VORM – het officiële startsein voor de laatste nieuwe woonwijk in deze omgeving. De oplevering is geprognosticeerd in het derde kwartaal van 2022.

Tijdens de officiële opening sprak Wethouder Janssen de warme woorden: “Huizen bouwen, wij doen dat gewoon in Papendrecht. We blijven bouwen op een praktische, nuchtere manier. Bewoners, heel veel plezier de komende tijd. Wees lief voor elkaar. Op vriendschappen voor het leven!”

Duurzame, slimme woningen

Nieuwbouwproject Kombuis bestaat uit 14 herenhuizen, 14 tweekappers en 2 vrijstaande woningen in jaren ’30 stijl. Kombuis ligt op een autoluw, rustig en kindvriendelijk wooneiland en is volledig omringd door water. De woningen worden in basis slim uitgerust: met een smartphone, tablet of stem is de woning te bedienen. Bovendien worden de woningen energieneutraal opgeleverd, dankzij een compleet arsenaal aan energiebesparende voorzieningen, zoals: een warmte-terugwin-installatie, PV-panelen, stadsverwarming en de meest energiezuinige apparatuur.

Slim platform in huis

Bij de ontwikkeling van de slimme woningen werkt VORM samen met SONOS audiosystemen en NIKO schakelmateriaal. Twee aanbieders die volop inzetten op innovatie en ontwikkeling. Met beide partijen heeft de projectontwikkelaar een platform ontwikkeld, waarmee alle huidige en nieuwe toepassingen zijn aan te sturen en met elkaar verbinden.

De bewoners kunnen straks op afstand verlichting, ventilatie, verwarming, beveiliging en alle audio in woning regelen. VORM legt het netwerk voor de slimme toepassingen aan. Vervolgens wordt dit aangesloten op een slimme hub van Niko (Niko Home Control), waardoor apparatuur te bedienen is met de smartphone, tablet of stem.

Groen karakter

De nieuwe woonwijk krijgt een groen karakter met diepe tuinen aan het water, speeltoestellen en voorzieningen om de hoek. De wijk is enkele stappen verwijderd van de natuurlijke omgeving en het Oostpolderpark. Een plek om te ontspannen en sporten.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl