AM geeft startsein bouw 34 duurzame woningen Villapark Eikelenburgh in Rijswijk

AM geeft startsein bouw 34 duurzame woningen Villapark Eikelenburgh in Rijswijk

Gebiedsontwikkelaar AM heeft het officiële startsein gegeven voor de bouw van 34 woningen in Villapark Eikelenburgh te Rijswijk. Wethouder Armand van de Laar van de gemeente Rijswijk heeft tijdens een officiële handeling met een beperkt aantal aanwezigen vanwege de coronarichtlijnen, de start bouw ingeluid. Er is op donderdag 29 oktober een kijkdag met de toekomstige bewoners gehouden, waarbij deze officiële handeling digitaal is gedeeld. Alle 34 woningen zijn verkocht.

Viering start bouw

De bouwactiviteiten van de 34 woningen zijn al eerder gestart. De officiële handeling met toespraken van wethouder Armand van de Laar en Gilbert Kokenberg (directeur projecten bij AM) is opgenomen en is tijdens een kijkdag op donderdag 29 oktober met de kopers gedeeld. Tijdens deze kijkdag konden bewoners coronaproof en in aparte tijdssloten hun toekomstige woning bekijken.

Villapark Eikelenburgh

Villapark Eikelenburgh ligt in het gebied tussen de Sir Winston Churchilllaan, de Mgr. Bekkerslaan en de Rijner Watering. Kenmerkend voor de villawijk is de markante jaren dertig signatuur van de Haagse school. De ontwikkeling omvat in totaal circa driehonderd woningen, waarvan er nu 222 zijn gerealiseerd en/of in aanbouw zijn. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van Van Egmond Totaal Architectuur.

Het woningaanbod van fase acht betreft 34 woningen, bestaande uit zes verschillende typen herenhuizen, 22 twee-onder-een-kapwoningen en zes vrijstaande villa’s. De bouw van de woningen is in handen van BAM Wonen.

Duurzaam en toekomstbestendig wonen

Alle woningen zijn gasloos en worden voorzien van een warmte- en koudeopslag-installatie (WKO). Hiermee wordt de warmte van de zomer benut om in de winter het huis te verwarmen en de kou van de winter wordt gebruikt om het huis in de zomer te koelen. Kopers wonen hier straks in duurzame en toekomstbestendige woningen. Het koken en stoken zonder gas draagt daarnaast in belangrijke mate bij aan de veiligheid binnenshuis voor de bewoners.

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl