BAM Wonen realiseert tot 500 sociale huurwoningen voor corporaties en gemeenten Stedelijk Gebied Eindhoven

BAM Wonen realiseert tot 500 sociale huurwoningen voor corporaties en gemeenten Stedelijk Gebied Eindhoven

BAM Wonen gaat in opdracht van dertien woningcorporaties in Zuidoost Brabant en de negen gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) de komende vijf jaar honderden betaalbare sociale huurwoningen realiseren in de regio Eindhoven. Onder de noemer Pilot Standaard Sociale Huurwoningen, zijn de corporaties en gemeenten een voor Nederland unieke samenwerking aangegaan. Het afgelopen jaar is vanuit deze samenwerking een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning ontwikkeld. BAM Wonen is op basis van het best passende plan geselecteerd om tot wel 500 appartementen te realiseren in de komende vijf jaar.

Krapte woningmarkt verminderen

Het doel van de pilot Standaard Sociale Huurwoningen is het ontwikkelen van een gezamenlijk plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning. Het uitgangspunt: lagere kosten en een versneld ontwikkel- en bouwproces. Het gaat om zowel appartementen voor een of twee personen als eengezinswoningen. Hiermee willen de partijen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen beschikbaar stellen voor huurders om zo de krapte op de woningmarkt te verminderen. Het gaat om het realiseren van 200 tot 250 gestandaardiseerde eengezinswoningen en appartementen per jaar in de komende vijf jaar. Hierbij is uitgegaan van een gestandaardiseerde woning, waarbij de woningcorporaties nog voldoende keuzemogelijkheden hebben (zoals gevelbekleding en kleur stenen), zonder dat dit ten koste gaat van de prijs. De woningen kunnen, indien gewenst, tegen een meerprijs NOM (nul-op-de-meter) gebouwd worden. Naast BAM Wonen (appartementen) is ook Heijmans (voor de grondgebonden eengezinswoningen) geselecteerd voor deze opdracht.

Betaalbare huurwoningen

Bas Sievers, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonpartners: “Met deze bijzondere samenwerking hebben we de toekomst van de woningbouw in handen. Samen kunnen we sociale huurwoningen betaalbaar houden en krijgen we de kans om ons woningbestand uit te breiden.” Ook Piet Machielsen, wethouder in de gemeente Oirschot en bestuurlijk trekker namens de gemeenten is blij met de samenwerking. “Door de handen ineen te slaan, werken corporaties en gemeenten efficiënt aan hun gedeeld belang: huurders in onze regio een fijne, betaalbare stek bezorgen.”

Dinant te Brinke, directeur BAM Wonen: ‘We zijn trots dat wij als BAM Wonen deel uitmaken van deze unieke samenwerking en daarmee mede kunnen voorzien in goede en betaalbare woonruimte voor toekomstige bewoners. Dit initiatief, waarin de vraag gebundeld wordt, stelt ons in staat om continuïteit te houden in de bouwstroom voor conceptwoningen voor gestapelde bouw. Dat geeft ons de ruimte om goede vervolgstappen te zetten op het gebied van efficiency, industrialisatie en duurzaamheid.”

Over Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE)

Het Stedelijk Gebied Eindhoven bestaat uit de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Oirschot, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre. De meewerkende woningcorporaties zijn: Woonbedrijf, Woonpartners, Wocom, Trudo, Volksbelang, Compaen, Bergopwaarts, Woningbelang, Zaligheden, Goed Wonen, Thuis, Helpt Elkander en Wooninc.

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl