Habeko wonen en BAM Wonen verduurzamen 48 huurwoningen in Hazerswoude-Dorp naar nul-op-de-meter

Habeko wonen en BAM Wonen verduurzamen 48 huurwoningen in Hazerswoude-Dorp naar nul-op-de-meter

Habeko wonen en BAM Wonen verduurzamen 48 sociale huurwoningen aan de Pieter Brueghelstraat en Jan van Goijenstraat in Hazerswoude-Dorp naar nul-op-de-meter (NOM). Daarvoor is de benodigde bewonersinstemming behaald. In februari 2021 start BAM Wonen met de werkzaamheden aan de woningen die dateren uit de jaren zestig. De renovatie resulteert in comfortabele en gasloze woningen. De verduurzaming realiseert een jaarlijkse CO2-reductie van circa 200.000 kilogram. De oplevering staat gepland voor mei 2021.

Renovatie naar nul-op-de-meter (NOM)

De renovatie naar NOM maakt bestaande woningen energieneutraal en gasloos. De woningen worden volledig elektrisch door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwininstallatie. Daarnaast worden de daken, gevels en kruipruimtes geïsoleerd en worden de woningen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen met triple glas. De installaties zorgen ervoor dat over een heel jaar de woning net zoveel energie opwekt als een huishouden gemiddeld verbruikt. Hierbij worden bij een gelijkblijvend gebruik gelijkblijvende woonlasten gegarandeerd aan de bewoners. De bewoners krijgen door de renovatie naar NOM een comfortabele woning.

Voor de realisatie van de NOM-woningen in Hazerswoude-Dorp werkt BAM Wonen samen met haar co-makers. Eveneens betrokken bij de ontwikkeling en realisatie zijn diverse specialismen van BAM zoals BAM FM die de woningen na oplevering voor een periode van tien jaar in onderhoud neemt en gedurende die periode tevens de energieopwekking garandeert. De monitoring van de NOM-installatie met zonnepanelen is in handen van BAM Energy Systems.

‘We willen onze huurders betaalbare, comfortabele en duurzame woningen aanbieden. Betaalbaarheid is voor ons een acceptabele huurprijs en lage energiekosten. Daarom verduurzamen wij deze eengezinswoningen naar NOM’, aldus Martin Bogerd, directeur Habeko wonen.

‘We zijn blij dat we er in slagen om samen met Habeko wonen onze missie, ‘betaalbaar en aangenaam wonen’, mogelijk te maken. Met de renovatie naar NOM zijn de 48 sociale huurwoningen straks weer toekomstbestendig’, aldus Tom Jongen, directeur Zuidwest bij BAM Wonen.

Habeko wonen verhuurt ruim 1.900 woningen in Hazerswoude-Rijndijk, Hazerswoude-Dorp, Benthuizen en Koudekerk aan den Rijn. De woningcorporatie heeft eerder twaalf eengezinswoningen gebouwd zonder gasaansluiting. Voor de verduurzaming van 48 bestaande woningen heeft Habeko wonen BAM Wonen geselecteerd. BAM is koploper in het realiseren van NOM-woningen en beschikt over het NOM-keur waarmee de kwaliteit en beloofde prestaties van de NOM-woningen officieel gegarandeerd zijn. BAM Wonen heeft ruim 1.100 woningen getransformeerd naar NOM-woningen.

Samen veilig doorwerken in de bouw

De gezondheid van de bewoners en medewerkers heeft de hoogste prioriteit. Met behulp van speciale coronawerkrichtlijnen, gebaseerd op het landelijk protocol ‘samen veilig doorwerken’ van Bouwend Nederland, kan de renovatie in bewoonde staat veilig plaatsvinden.

Voor de NOM-woningen van BAM worden de nieuwe gevels, daken en de energiemodule geproduceerd in de fabriek en prefab aangeleverd op de bouw. Hierdoor blijft ook de overlast voor bewoners zoveel mogelijk beperkt. Als het toch even te hectisch wordt, kunnen de bewoners tijdelijk in een rustwoning terecht.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl