De voordelen van inbraakbeveiliging

De voordelen van inbraakbeveiliging

Of je nu thuis bent of veel onderweg, je zit er natuurlijk niet op te wachten dat iemand zelf zich de toegang kan verschaffen tot jouw woning zonder dat je hier toestemming voor verleent hebt. Gezien het aantal inbraken in Nederland zo rond de 60.000 ligt, is het de kan altijd aanwezig dat iemand ook in jouw buurt een poging tot inbraak doet. Het is daarom dus ook van belang om ervoor te zorgen dat je huis goed beveiligd is. Zo kan inbraakbeveiliging helpen eventuele inbraakpogingen te pareren, zodat inbreker niet de kans hebben om je woning binnen te kunnen dringen. Dus heb je nog geen inbraakbeveiliging? Dan hebben we enkele voordelen voor je op een rijtje gezet, die je van gedachten zullen doen kunnen veranderen.

Preventieve werking

Inbraakbeveiliging werkt voor het grootste deel natuurlijk ook preventief. Een inbreker zal namelijk niet snel proberen in te breken in een huis wat vol camera’s hangt. Het is daarom dus ook aan te raden om alleen al preventief gezien een camera in het zicht te plaatsen, zodat een inbreker zich wel twee keer bedenkt voordat ze daadwerkelijk overgaan tot het doen van een inbraakpoging.<

Lagere verzekeringspremie

Een verzekeraar is er natuurlijk bij gebaart dat je huis zo veilig mogelijk is. Op het moment dat er namelijk wordt ingebroken, dan dient je verzekeraar de kosten voor schade en diefstal te vergoeden. Niet voor niets zijn er daarom voor steeds meer verzekeraars die je korting geven op de inboedelverzekering op het moment dat je je woning hebt voorzien van gecertificeerde inbraakbeveiliging. Je zult zien, dat wanneer je online bij verschillende verzekeraars je inboedelverzekering vergelijkt, dit al snel tot wel enkele euro’s per maand kan gaan schelen. Het is dan wel een eenmalige investering, maar naast een stukje veiligheid, krijg je er ook een voordelige premie voor terug.

Je voelt je veilig

Je zult merken dat wanneer je camera’s en ook een alarmsysteem in en rondom je huis hebt, je jezelf een stuk veiliger voelt in huis. Uiteraard zorgt dit niet direct voor een financieel voordeel, maar is het wel goed voor je gemoedsrust en dat is ook veel waard voor de meesten. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het een stuk prettig slapen is, wanneer je weet dat er niet zomaar iemand kan binnendringen en wanneer ze dit wel doen, het alarm afgaat. Het is daarom dus ook niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen om hun huis extra te beveiligen met een alarmsysteem en ook camera’s.

Je kunt de beelden terugzien

Kies je voor een camerasysteem, dan heb je de mogelijkheid om de beelden die zijn gemaakt gedurende de nacht terug te kijken. Ook kun je ervoor kiezen een melding in te schakelen op het moment dat er iemand langs de camera loopt. De camera maakt dan een foto en stuurt deze direct door naar je mobiele telefoon. Zo kun je direct zien of er actie ondernomen moet worden of dat het de pakketbezorger is die het pakketje zoals afgesproken bij je achter het huis legt.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl