AM viert mijlpaal in gebiedsontwikkeling Park Hooglede in Vlaardingen met oplevering tiende fase

AM viert mijlpaal in gebiedsontwikkeling Park Hooglede in Vlaardingen met oplevering tiende fase

Ivana Somers-Gardenier, wethouder Bouwen en Wonen van de gemeente Vlaardingen en Wilco van den Ban, directeur AM Zuidwest bij gebiedsontwikkelaar AM (namens Park Hooglede B.V.) vieren woensdag 1 december met de bewoners en BAM Wonen de oplevering van de tiende en laatste fase van Park Hooglede met 27 woningen. Tijdens de officiële handeling worden de sleutels overhandigd aan de bewoners van de laatst opgeleverde woning in het plan.

De feestelijkheden hebben een bijzonder karakter. Alle toekomstige bewoners krijgen een ingelijste historische kaart van Vlaardingen en een proostbox thuis gestuurd met een digitale link om online deel te nemen aan de feestelijke handeling. Nieuwe bewoners kunnen ook online een kijkje nemen in enkele huizen die al eerder zijn opgeleverd en waarvan de bewoners een virtuele rondleiding hebben gegeven.

Fase tien is de laatste fase van Park Hooglede. De oplevering van de gehele gebiedsontwikkeling wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2022 en zal worden gevierd met alle bewoners en overige betrokkenen. In totaal zijn er dan 245 toekomstbestendige woningen gerealiseerd.

Het woningaanbod in de laatste fase bestaat uit drie-onder-een-kapwoningen, twee-onder-een-kapwoningen in verschillende typen en twee vrijstaande villa’s. De prijzen waren vanaf € 569.000 tot en met € 809.000 v.o.n. Wonen in Park Hooglede is gewild; de woningen waren na de start verkoop binnen twee maanden alle verkocht. De betreffende woningtypen zijn al eerder gebouwd in de wijk en worden inmiddels met veel plezier bewoond.

Park Hooglede

Park Hooglede ligt op het terrein van het voormalige Holy (Vlietland) Ziekenhuis, direct aan de Vlaardingse Vaart. Met in het westen de Broekpolder en in de directe omgeving het centrum van Vlaardingen, biedt Park Hooglede zowel de rust van de natuur als de levendigheid van de stad. Het plan omvat naast woningen ook een medisch centrum met onder meer een huisartsenpraktijk, apotheek en ruimte voor fysiotherapie. De variatie aan woningtypen is groot: vrijstaande villa’s, twee-onder-een-kapwoningen, eengezinswoningen en appartementen. De woningen worden in een klassieke architectuurstijl gerealiseerd, met onder meer klassieke kappen en mooie bakstenen erkers. Het ontwerp is afkomstig van Van Egmond totaal architectuur.

Duurzaamheid speelt een zeer belangrijke rol. Zo zijn de woningen in de huidige fase voorzien van een warmte-koudeopslag (WKO-installatie), zonnepanelen en vloerverwarming en -koeling. Dit betekent gasvrij stoken en koken en heeft als voordeel een schoon, veilig, aangenaam en constant binnenklimaat

Gelukkig leven

Met dit project geeft AM invulling aan een van haar de kernthema’s: ‘Gelukkig leven’. De ruime opzet en de fraaie klassieke architectuur van de huizen maken van Park Hooglede een sfeervolle woonwijk. De rust van de nabijgelegen natuur, de aanwezigheid van verschillende (zorg)voorzieningen en de genoegens en gemakken van een binnenstad op korte afstand, maken het plan tot een fijne woon- en verblijfplaats voor haar bewoners.

5/5 - (1 stemmen)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl