Tuinmeubels kopen: hier moet je op letten

Tuinmeubels kopen: hier moet je op letten

In de zomer is het heerlijk om een paar fijne tuinmeubels te hebben zodat je lekker buiten kan zitten op zonnige dagen en optimaal van je tuin kunt genieten. Met een lekker tuinset kun je heerlijk buiten een boekje lezen, een hapje eten of een wijntje drinken met een paar vrienden. Bij Tuinmeubelshop kun je prachtige tuinmeubels kopen. Het aanbod in tuinmeubels is echter gigantisch en je kunt makkelijk overdonderd raken door alle keuze. Geen zorgen: wij slepen je er doorheen. Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen als je nieuwe tuinmeubels wil aanschaffen

Hoeveel ruimte heb ik?

Je kan wel een prachtige en gigantische loungeset in je tuin zetten, maar als je maar een paar vierkante meter beschikbaar hebt ziet dat er een beetje raar uit. Baken de plek in je tuin af waarbinnen de tuinmeubels geplaatst moeten worden en meet de beschikbare ruimte kritisch op. Hou er rekening mee dat er ongeveer 75 cm moet zitten tussen de stoelen en de tafel. Op basis van jouw metingen kun je passende meubels kiezen.

Wat past bij mij?

Jouw tuinset is een aanvulling op jouw interieur binnenshuis. Het oogt heel stijlvol wanneer de huis- en tuinmeubels met elkaar in balans zijn. Wat is jouw stijl? Pas je meubels daarop aan. Metaal en kunststof ogen industrieel, hout oogt landelijk en rustiek.

Is het duurzaam?

Vanuit economisch oogpunt en vanuit milieu-oogpunt kun je het beste voor een zo duurzaam mogelijk tuinset kiezen. Het zou immers zonde zijn wanneer je geïnvesteerd hebt in een mooi tuinset, om het jaar daarop alweer een nieuwe aan te moeten schaffen. Kies dus voor een tuinset die bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Kunststof is daarin de ideale keuze, het vergt geen onderhoud en kan prima tegen stortregen, hitte en droogte. Hout is ook een duurzame keuze, maar dat vergt wel iets meer onderhoud. Dus als je vanuit stijl overwegingen toch besluit voor hout te kiezen, moet je daar wel tijd en zin voor maken.

Is het comfortabel?

Ten slotte is het natuurlijk van belang dat jouw tuinmeubels comfortabel zijn. Ga daarom naar een fysiek tuincentrum om een paar meubels uit te proberen en te kijken wat bij jou past. Voor extra comfort op de tuinstoelen kun je een paar lekkere kussens aanschaffen. Let op: deze kunnen meestal niet tegen alle weersomstandigheden; bewaar deze daarom binnen op momenten dat je niet in de tuin zit.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl