Hoe maak je jouw badkamerspiegel schoon?

Hoe maak je jouw badkamerspiegel schoon?

Een badkamerspiegel schoonmaken zonder strepen kan een lastige klus zijn. Voordat je dure glasreinigers koopt, zullen we in deze blog enkele tips doornemen om spiegels gemakkelijk schoon te maken met producten die je waarschijnlijk thuis in de kast hebt staan. Met onze tips kan je elke spiegel schoon maken, niet alleen badkamerspiegels. Lees snel verder

Natuurlijke reinigingsproducten

Alledaagse huishoudelijke artikelen zoals citroensap en witte azijn kunnen worden gebruikt om spiegels perfect schoon te maken en te polijsten. Spiegels zijn gevoelig voor strepen en vingerafdrukken waardoor ze wazig en mistig kunnen lijken, maar wist je dat je producten zoals citroensap kunt gebruiken om spiegels schoon te maken? Citroenen kosten slechts 50 cent, wat een goedkoper alternatief is voor een fles glasreiniger die minstens 3 keer zo duur kan zijn. Daarnaast zijn natuurlijke reinigingsproducten gezonder en beter voor het milieu.

Hoe maak je een spiegel schoon met citroen?

Het reinigen van de spiegels met citroen is een kosteneffectief alternatief voor glasreiniger en laat jouw badkamer fris en citroenachtig ruiken.

  • Giet het sap van een citroen en een kopje warm water in een spuitfles en schud om te mengen.
  • Spuit de oplossing rechtstreeks op de spiegel en zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is.
  • Veeg de oplossing weg met een zachte doek, bij voorkeur een microvezeldoek, totdat het oppervlak helder lijkt.

Als je na deze stappen nog steeds strepen hebt, blijf dan met je doek poetsen totdat het glas helder is.

Hoe te voorkomen dat spiegels beslaan met scheerschuim

Scheerschuim kan worden gebruikt om te voorkomen dat jouw spiegels beslaan na hete douches en baden! Niet alleen dat, het reinigt de spiegels en zorgt voor een streepvrije afwerking. Hier is hoe het te doen:

  • Breng een dun laagje scheerschuim aan op je spiegel, zodat je alle gebieden, inclusief de hoeken, bedekt.
  • Laat het schuim een ​​minuutje op je spiegel liggen om ervoor te zorgen dat het alle vlekken en strepen aanpakt.
  • Veeg grondig af met een schone, droge handdoek totdat het oppervlak helder is.

Hoe voorkom je condensvorming?

Het is natuurlijk een flinke klus om dit na elke douchebeurt te doen. Gelukkig is er ook een makkelijkere manier om condensvorming op jouw badkamerspiegel te voorkomen. De meeste spiegels kan je kopen met een spiegelverwarming. De spiegelverwarming kan je dan 5 minuten voor een douchebeurt activeren. Zo voorkom je condensvorming.

Een bekraste spiegel repareren

Gekraste spiegels kunnen ook worden gerepareerd met natuurlijke producten zoals tandpasta. Om dit te doen, moet je er eerst voor zorgen dat de spiegel schoon en droog is en vervolgens een kleine hoeveelheid tandpasta op een vochtige microvezeldoek uitknijpen. Wrijf vervolgens 30 seconden lang in een cirkelvormige beweging over het/de getroffen gebied(en). Dit zal de krassen niet volledig verwijderen, maar zal helpen om de krassen minder opvallend te maken. Herhaal dit proces een paar keer voor betere resultaten.

Mochten de krassen echt opvallend zijn, dan raden wij het aan om de spiegel te vervangen.

Te vermijden materialen

Vermijd bij het polijsten van de spiegel harde schurende oppervlakken zoals schuursponsjes en staalwol, omdat dit het oppervlak van de spiegel kan beschadigen. Gebruik altijd microvezeldoeken of zachte handdoeken.

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl