Ramen en vloeren bekleden in je nieuwe woning

Ramen en vloeren bekleden in je nieuwe woning

Nieuwbouwwoningen brengen het grote voordeel met zich mee dat alles vers en nieuw is: jij bent de eerste bewoner en je kunt de hele inrichting naar je hand zetten. Door het bouwbedrijf laat je er een keuken en badkamer in plaatsen, wat bij de oplevering hoort. Overige zaken, zoals de stoffering van de woning, een hor openslaande deuren – kun je eveneens uit handen geven of besluiten het zelf aan te pakken. Een vloer leggen bijvoorbeeld is iets wat je kunt besluiten zelf te doen; het kan je duizenden euro’s besparen en in het geval van klik PVC of laminaat betekent dit geen heel ingewikkelde klus. Dit geldt eveneens voor raambekleding. Je kunt het online op maat bestellen en zelf bevestigen: ook dat is niet heel ingewikkeld. Hoe pak je het zelf aan?

Besparen op zelf de vloer leggen

PVC en laminaat vloeren zijn in principe goed zelf te leggen, ook als je geen kluservaring hebt. Op tal van online kanalen vind je de precieze instructies terug: zoals op welke positie begin je, hoe ver leg je het laminaat van de muren, hoe gaat het zagen in zijn werk en hoe plak je plakplinten? Zaagmateriaal is te huren bij de bouwmarkt, en de ondervloer leggen is ook vrij eenvoudig. De grootste delen van het laminaat of PVC is gewoon in elkaar te klikken, het zijn de lastige hoekjes waarbij je moet gaan zagen.
Het plaatsen van de plakplinten, die gewoon over een plakstrip beschikken, is de makkelijkste klus. Plakplinten zijn gewoon met een stevige tang te door te knippen. Overigens is het niet aan te raden om zelf een visgraatvloer te leggen, laat dat liever aan de expert over – maar verder kun je echt veel geld besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken.

Raambekleding

Ook het plaatsen van raambekleding is iets wat je zelf kunt doen. Afhankelijk van je voorkeuren zul je raambekleding of op maat moeten bestellen, zoals gordijnen, of kun je kant en klare raambekleding aanschaffen en zelf monteren. Eenvoudig zelf te monteren zijn rolgordijnen, duo rolgordijnen, plissé gordijnen, jaloezieën. Vaak kun je ze ook in de gewenste standaard maat kopen.

Shutters uit bouwdepot financieren

Shutters, de houten luiken met scharnieren aan de binnenzijde van je ramen, laat je liever plaatsen door de expert. Shutters zijn te financieren vanuit je bouwdepot en dat is handig, zo los je binnen je hypotheek af en hoef je niet direct duizenden euro’s zelf te investeren. Deze raambekleding voegt doorgaans meerwaarde toe aan je woning en kent zowel een zonwerende- als isolerende werking. Een ideale keuze!

Horren voor de ramen

Horren en hordeuren moeten ook meegenomen worden, ook al sta je daar misschien niet direct bij stil. Je woning blijft insectenvrij, geen overlast meer van vliegen, muggen, motten en fruitvliegjes bijvoorbeeld: ze komen gewoon de deur of het raam niet door. Voor ieder raam of iedere deur is een oplossing op maat. Ook een behoort een hordeur tot de mogelijkheden, dan spreken we over plisse hordeuren die uitschuifbaar zijn en die van beide zijden elkaar in het midden treffen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl