Binnen één jaar ruim 6.200 Adviseurs Duurzaam Wonen

Binnen één jaar ruim 6.200 Adviseurs Duurzaam Wonen

Al ruim 6.200 hypotheekadviseurs volgden inmiddels de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen. Dankzij de opgedane kennis kunnen zij het onderwerp verduurzamen van de eigen woning uitlichten in al hun adviesgesprekken met huizenkopers en woningbezitters. Zij spelen daarmee een cruciale rol in het versnellen van de vergroening van het woningbestand, omdat deze momenten voor huizenbezitters een aanleiding kunnen zijn om te verduurzamen. Adviseurs die de opleiding al hebben gedaan, geven aan dat zij beter in staat zijn om de mogelijkheden hiervoor te schetsen en daar heel goede resultaten mee behalen.

Actieve rol hypotheekadviseurs bij verduurzaming woningvoorraad

Het hypotheekgesprek is hét moment om energiebesparende maatregelen te bespreken. De huizenkoper van vandaag woont gemiddeld vijftien jaar in zijn huis. Dit tekent het belang van goede advisering rond verduurzaming bij het afsluiten én tijdens de looptijd van een hypotheek. Geldverstrekkers en adviseurs kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse woningmarkt. Dat is de reden dat afgelopen april circa 80 bedrijven en instanties uit de hypotheekmarkt zichzelf tot doel stelden om dit jaar 80% van alle 10.000 hypotheekadviseurs in Nederland op te leiden tot Adviseur Duurzaam Wonen.

Adviseur Duurzaam Wonen

Met de opleiding doen adviseurs en makelaars brede kennis op: van klimaatakkoord tot financieringsoplossingen, en van de BENG-normen tot mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Na succesvolle afronding van de opleiding mogen deelnemers de titel ‘Adviseur Duurzaam Wonen’ voeren. Met deze opleiding zijn hypotheekadviseurs nog beter in staat om op professionele wijze klanten te adviseren.

Adviseurs Duurzaam Wonen

Corné van de Sande, Financieel adviseur bij De Hypotheekshop Doetinchem: “In tijden dat de hypotheekrentes historisch laag zijn gaat de advisering van een hypotheekadviseur steeds vaker over de totale woonlasten. De opleiding Adviseur Duurzaam Wonen sluit daar perfect bij aan. Door verduurzaming kan met een kleine toename van de financieringslast, de totale woonlast flink omlaag. Beter voor de portemonnee, het wooncomfort en niet onbelangrijk het milieu. De training geeft je meer tools om dit een klant goed inzichtelijk te maken en hiervoor te enthousiasmeren. Gezien de extra financieringsmogelijkheden lukt het eigenlijk altijd om verduurzaming mee te financieren. Maar ook de overige financieringsvormen zoals de Energiebespaarlening en de subsidies komen uitgebreid aan de orde. Kortom, een must voor elke moderne hypotheekadviseur.”

Vakgenoot Twan Theuns van De Hypotheker Heerenveen sluit zich aan bij Corné, en geeft aan dat duurzaamheid een vast onderdeel hoort te zijn van ieder adviesgesprek over hypotheken. “Dit geldt zowel bij aankoop, verbouwen of renteherziening. Ik vind dat dit tot de verantwoordelijkheid van een adviseur behoort. Nu is het de tijd voor duurzaamheid, zorg ervoor dat je kennis in theorie en praktijk op peil is. Hiermee help je jouw klanten naar een duurzamere toekomst.”

Opleiding nog volgen?

Adviseurs die de opleiding nog niet hebben gevolgd, kunnen dat dit jaar nog doen. Ruim 1.000 hypotheekadviseurs zijn momenteel bezig met de opleiding. Voor reeds geslaagde Adviseurs Duurzaam Wonen is er nu vaardigheidstraining beschikbaar. Een logisch vervolg dat helpt bij het bespreekbaar maken van het onderwerp verduurzamen in een klantgesprek.

Over Sectorcollectief Duurzaam Wonen

Een aantal geldverstrekkers, intermediairs en opleiders heeft het initiatief genomen om het belang van verduurzaming van de eigen woning nog beter bij de consument onder de aandacht te brengen. Deze partijen, verenigd in het Sectorcollectief Duurzaam Wonen, willen een versnelling tot stand brengen in de verduurzaming van de eigen woning door dat een integraal onderdeel te laten zijn van het hypotheekadvies. Dit collectieve initiatief betreft het aanbieden van de opleiding Adviseur Duurzaam Wonen. Door een gedegen opleiding aan te bieden wil het collectief het belang van verduurzaming van de eigen woning beter bij de adviseur en consument onder de aandacht brengen. Op die manier wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het bereiken van de doelstellingen van ‘Parijs’.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl