Nationale Nederlanden introduceert nieuwe hypotheekverstrekker Woonnu

Nationale Nederlanden introduceert nieuwe hypotheekverstrekker Woonnu

Woonnu is een nieuwe hypotheekverstrekker op de Nederlandse markt met als doel consumenten te helpen hun huis te verduurzamen. Op woonnu.nl zijn met de verduurzamingscheck in één oogopslag de mogelijkheden, investering en terugverdientijd vóór het afsluiten van de hypotheek te zien. Woonnu ontzorgt bij de uitvoering en beloont duurzaam wonen met een aantrekkelijke rentekorting vanaf energielabel B.

Onderdeel van Nationale-Nederlanden

Met de zelfstandige dochter Woonnu speelt Nationale-Nederlanden Bank in op de toenemende vraag van zowel consumenten als hypotheekadviseurs naar duurzame en eigentijdse oplossingen op de woningmarkt. Woonnu is één van de initiatieven waarmee Nationale-Nederlanden invulling geeft aan het commitment van de financiële sector aan het Nederlandse klimaatakkoord. Door Woonnu wordt het voor consumenten eenvoudiger een steentje bij te dragen aan een beter milieu.

Woonnu verstrekt hypotheekoplossingen voor de aankoop en/of verduurzaming van woningen en beloont duurzaam wonen met een korting op de hypotheekrente. Woonnu is een hybride regieplatform waarbij institutionele investeerders in de Nederlandse hypotheekmarkt kunnen stappen. Financiering komt niet alleen vanuit investeerders. Ook Nationale-Nederlanden zelf is investeerder. Op het Woonnu platform krijgen investeerders de mogelijkheid om samen de vergroening van de Nederlandse woningmarkt te versnellen.

Woonnu en duurzamer wonen

‘Bij Woonnu vinden we dat duurzamer wonen voor iedereen mogelijk moet zijn. Daarom ontzorgen we met onze verduurzamingscheck consumenten en hypotheekadviseurs’, aldus Patricia Plass, directeur Woonnu. Ook is het mogelijk een op-maat-gemaakt adviesrapport van een onafhankelijke verduurzamingspartner te ontvangen. Met garanties over de exacte investering en het te behalen energielabel. Deze partner kan de maatregelen uitvoeren en biedt hulp bij het aanvragen van subsidies en het regelen van het nieuwe energielabel. ‘Zo verduurzamen we samen de Nederlandse woningmarkt.’

Rentekorting vanaf energielabel B

Het verlagen van de energierekening én de waardestijging van de woning zijn belangrijke redenen voor consumenten om te verduurzamen. In de praktijk blijkt de besparing op de energierekening in veel gevallen een onzekere factor. Woonnu wil consumenten helpen tot actie over te gaan en biedt daarom bovenop het ontzorgen ook een rentekorting. Deze geldt vanaf energielabel B tijdens de hele looptijd en voor de volledige hypotheek. Daarnaast heeft de Woonnu hypotheek andere relevante kenmerken zoals automatische rentedaling bij een lagere risicoklasse.

Aanvragen via de onafhankelijke hypotheekadviseur

Woonnu wordt vanaf 17 augustus 2020 aangeboden via een aantal onafhankelijke adviesketens en serviceproviders. Door de garanties van het verduurzamingsrapport hebben adviseurs bij het aanvragen van de hypotheek inzicht in de totale financieringsbehoefte van de consument.

Over Woonnu

Woonnu B.V. is een Nederlandse hypotheekaanbieder opgericht in 2020 en is een zelfstandige dochter van Nationale-Nederlanden Bank N.V. (NN Bank). De directie wordt gevormd door Patricia Plass en Hendrik Jan Luikinga. Woonnu biedt eigentijdse hypotheekoplossingen voor de aankoop en/of verduurzaming van woningen en beloont duurzaam wonen met een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente. Met Woonnu speelt NN Bank in op de toenemende vraag naar platformen waarbij institutionele investeerders in de Nederlandse hypotheekmarkt kunnen stappen. Het is een hybride regie platform, waarbij financiering niet alleen komt vanuit investeerders. Ook NN Bank zelf is investeerder. Als platform biedt Woonnu hiermee investeerders de mogelijkheid om samen de vergroening van de Nederlandse woningmarkt te financieren.

Over Nationale-Nederlanden

Nationale-Nederlanden is een financiële dienstverlener met ruim vijf miljoen particuliere en zakelijke klanten in Nederland. Dagelijks zetten onze medewerkers zich in om de financiële toekomst van klanten veilig te stellen. Nationale-Nederlanden is sinds de negentiende eeuw actief op de Nederlandse markt en biedt verzekeringen, pensioenen en bancaire producten. Nationale-Nederlanden is onderdeel van NN Group, een internationale financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van pensioenen, verzekeringen, vermogensbeheer en bankactiviteiten aan circa 18 miljoen klanten. NN Group N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl