Rabobank verwerft meerderheidsbelang in The Sustainables/HomeQgo

Rabobank verwerft meerderheidsbelang in The Sustainables/HomeQgo

Rabobank verwerft een meerderheidsbelang in verduurzamingsadviesbureau voor de woningmarkt The Sustainables. The Sustainables ontwikkelt slimme softwareplatformen (zoals advies- en offertetools) voor onder andere energiemaatschappijen, financieel dienstverleners, installateurs en CV-fabrikanten. Ook particulieren kunnen bij hen terecht voor energiebesparing via HomeQgo.nl. Het bedrijf zet haar werkzaamheden voort als dochter van de bank. Rabobank gaat de dienstverlening die het bedrijf ontwikkelt voor woningverbetering en het verlagen van energiegebruik inzetten om de energietransitie makkelijker te maken voor haar 1 miljoen hypotheekklanten en de Nederlandse huizenbezitters.

Verduurzamingsadvies voor elke hypotheekklant

Vanaf september krijgt iedere klant van de Rabobank die zich oriënteert op een nieuwe hypotheek als standaardservice een verduurzamingsadvies van HomeQgo. Met behulp van slimme tools meten zij de woning op afstand in. Zo wordt een 3D-woningmodel gecreëerd waarop een passend offerteaanbod voor de uitvoering van deze verduurzamingsmaatregelen volgt, zonder de lange wachttijden van een huisbezoek. Rabobank wil samen met The Sustainables zowel hun instrumentarium voor bedrijven als HomeQgo verder ontwikkelen, met als doel dat ook Nederlandse woningbezitters die geen klant zijn bij Rabobank profijt hebben van het verduurzamingsplatform.

“Een woning kopen is best een stressvol moment. Tegelijkertijd is het een goede timing om te verduurzamen,” duidt Huib de Mulder, directeur Wonen bij Rabobank. “Je bent immers al bezig met je hypotheek en kan maatregelen combineren met andere verbouwingen, waardoor je kosten bespaart. Door deze overname kunnen we woningbezitters het gemak bieden van online eenvoudige en concrete advisering via één partij, HomeQgo. Zij helpt de belangrijkste vragen rond verduurzaming te beantwoorden. Wat kost het mij, wat levert het me op? En wie kan me verder helpen? Met The Sustainables hebben we belangrijke functionaliteit in handen. Die willen we voor alle huizenbezitters inzetten om zodoende de impact op de verduurzaming van Nederland te vergroten. Dat past bij ons als coöperatieve bank.”

2 energielabelstappen omhoog

Rabobank wil in 2025 gemiddeld energielabel B in haar hypotheekportefeuille realiseren, wat concreet betekent dat 50.000 klanten minimaal 2 labelstappen omhoog zetten. Met behulp van deze acquisitie verwacht de bank dat meer huizenbezitters overgaan tot actie en niet blijven steken bij het advies. Paul van den Hout, oprichter en directeur The Sustainables: “Met deze stap kunnen we onze ontwikkelsnelheid verhogen en belangrijke schakels zoals betalingen en financiering aan onze platformen toevoegen. Deze toevoegingen maken we ook beschikbaar voor de bestaande gebruikers van onze platformen. Hiermee maken we het voor een nog grotere groep consumenten makkelijker om de stap naar een duurzame woning te zetten.”

Dochterbedrijf

The Sustainables blijft een autonoom bedrijf onder de paraplu van de Rabobank Groep. Het behoud van het karakter, de competenties, de visie en klanten van het bedrijf staat buiten kijf. Directeur Paul van den Hout blijft de organisatie leiden en alle specialisten blijven in dienst.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl