Subsidieregeling voor isolatie tijdelijk verruimd

Subsidieregeling voor isolatie tijdelijk verruimd

Huiseigenaren kunnen tot het einde van het jaar meer subsidie aanvragen als ze energiebesparende maatregelen nemen. De rijksoverheid vergoedt tijdelijk niet 20%, maar bijna 30% van de isolatiekosten.

Met deze subsidieverhoging hoopt minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) dat woningbezitters het verduurzamen van hun huis tijdens de coronacrisis niet uitstellen.

Er verandert meer aan de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH):

  • Je kunt de subsidie meerdere keren aanvragen. Per keer neem je minimaal 2 maatregelen. Belangrijk is dat het om verschillende isolatiemaatregelen gaat: je kunt bijvoorbeeld maar 1 keer subsidie aanvragen voor spouwmuurisolatie.
  • De subsidie wordt uitgekeerd als je minimaal 2 isolatiemaatregelen neemt. Wil je in aanmerking komen voor het verhoogde subsidiepercentage, dan moet 1 van de maatregelen na 1 juni 2020 zijn uitgevoerd en betaald. De andere maatregel mag voor die datum zijn uitgevoerd en betaald.

Wat niet verandert, is dat je de subsidie alleen kunt aanvragen voor isolatiemaatregelen die na 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd en betaald.

Versobering in 2021

“Let op, het gaat om een tijdelijke verruiming van de subsidieregeling,” zegt Maarten Eeke van der Veen, beleidsadviseur bij Vereniging Eigen Huis. Begin 2021 worden 2 subsidieregelingen samengevoegd. De SEEH gaat op in de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE), een subsidie die nu is bedoeld voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen.

Subsidiebudget kleiner

“Onder welke voorwaarden je recht hebt op de nieuwe subsidie wordt pas in het najaar bekendgemaakt,” zegt Van der Veen. Wat wel al duidelijk is, is dat het totale subsidiebudget voor isolatie en warmtepompen komend jaar van ongeveer € 180 miljoen naar € 100 miljoen daalt. Vereniging Eigen Huis is tegen deze versobering en pleit voor ruimere subsidiepotten en gunstige voorwaarden.

Van der Veen: “Veel huiseigenaren maken zich zorgen over de verduurzamingskosten. We willen dat de overheid serieus werk maakt van betaalbaarheid, daar past het bezuinigen op subsidiepotten niet bij.”

Kom in actie

Heb je verduurzamingsplannen en wil je nog gebruikmaken van de huidige isolatiesubsidie, kom dan snel in actie. De subsidie kun je namelijk pas aanvragen, nadat de isolatiemaatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl