Goes klaar voor bouw Waterstad

Goes klaar voor bouw Waterstad

Alle seinen staan op groen voor het ambitieuze woningbouwproject Waterstad in Goes: de omvorming van het havenindustrieterrein tot een wijk met tweeduizend woningen.

De partners in het project tekenen 9 oktober een samenwerkingsovereenkomst. Dat zijn de gemeente Goes, de Regionale Woningbouwvereniging Samenwerking en de projectontwikkelaars Van Garderen & Dekker en Proper Stok. De laatste drie verplichten zich tot de bouw van de geplande huizen.

Ieder is voor een kwart verantwoordelijk voor het 120 miljoen euro vergende woningbouwproject. De gemeente heeft gekozen voor publiek-private samenwerking om zelf weinig financiële risico’s te lopen. Er rest nog een exploitatiegat van acht miljoen euro, maar dat valt weg als watergebonden bedrijven kunnen worden verplaatst naar een ‘nat’ bedrijventerrein. De gemeente hoeft dan geen onteigeningskosten te maken. Overigens hoeft Goes niet op subsidie van het ministerie van Vrom te rekenen. Vrom vindt dat de rijke corporaties een groter steentje moeten bijdragen aan stedelijke vernieuwing. De RWS doet dat ook in Waterstad.

Er ligt inmiddels ook een voorontwerp-bestemmingsplan, waarin alleen het noordelijke deel totaal is uitgewerkt. In 2009 begint daar de bouw van vierhonderd woningen. De rest is globaal beschreven, zodat het zeker tien jaar lopende plan aan marktonwikkelingen kan worden aangepast. De Goese commissie grond (29 augustus) en de gemeenteraad (20 september) praten binnenkort over het ruimtelijke plan.

Bron: PZC

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl