Kleurtrends voor een stijlvolle keuken

Kleurtrends voor een stijlvolle keuken

De keuken is misschien wel een van de leukste plekken in huis. Het is zo’n veelzijdige ruimte waar je zoveel mee kan. Ongeacht of je keuken klein of groot is, je kunt er altijd wat moois van maken. Je kunt kiezen voor een ruime leefkeuken of een knusse keuken in een landelijke sfeer. Nog iets wat keukens zo leuk maakt: je kunt er zoveel kanten mee op. Je kunt gaan voor modern en minimalistisch, landelijk en traditioneel of misschien wel een mix van beide. Je kunt het helemaal naar eigen smaak ontwerpen. Iets wat natuurlijk ook heel belangrijk is in de keuken is het kleurenpalet dat je gaat gebruiken. Ook hier heb je eindeloze opties. 

Wit: tijdloos, stijlvol en klassiek

Wit is en blijft een absolute winnaar als het gaat om kleurtjes voor in de keuken. Logisch natuurlijk, want je kunt nooit fout gaan met een keuken van Keuken Kampioen in het wit. En ook in het wit heb je nog enorm veel keuze. Je kunt namelijk gaan voor gebroken wit, crème wit of zuiver wit. Wit is ook gewoon heel goed te combineren en geeft je eigenlijk een perfect blank canvas waarop je vervolgens zelf allerlei dingen kunt toevoegen volledig naar eigen smaak! 

Aardse tinten voor warmte

Aardse tinten zijn helemaal in op het moment. Kleuren zoals terracotta, olijfgroen en beige worden tegenwoordig veel gebruikt voor keukens. Dit is iets waar je van houdt of juist helemaal niet. Deze keukenkleuren zijn natuurlijk een heel stuk opvallender en uitgesproken dan wit, maar zeker niet minder mooi. Het is natuurlijk ook heel erg afhankelijk van je eigen smaak. Maar als je wel houdt van een kleurtje en graag een warme sfeer wilt creëren in de keuken, dan zijn aardse tinten misschien wel hét kleurenpalet voor jouw keuken. 

Diep blauw of zwart

Donkere kleuren zoals diep blauw en zwart zijn ook helemaal in voor keukens. Deze materialen zijn geweldig als je ze kunt combineren met gouden details in bijvoorbeeld de handvatten, de apparatuur en de decoratie. Dan creëer je een super unieke, stijlvolle en warme sfeer. Ook dit is weer iets riskanter dan wit, maar zeker niet minder mooi. 

Natuurlijke lichte kleuren

Hou je van minimalisme en de schoonheid van lekker simpel? Dan hou je waarschijnlijk ook van lichte en natuurlijke tinten. Dit staat ook super mooi in een keuken en past perfect bij een minimalistische open keuken. Deze kleuren stralen rust en ontspanning uit en zijn dus perfect voor de keuken, want wat wil je nog meer in je keuken dan rustig bijkomen en ontspannen. 

Puur natuur en toch luxe: donkergroene keukens

Donkergroen is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden voor keukens. Donkergroene keukens zijn ontzettend classy, ook hier kiest men vaak voor gouden accessoires omdat dit zo ontzettend mooi staat bij een donkergroene kleur. Donkergroen is elegant, luxe en toch natuurlijk. Deze kleur is top voor keukens omdat het mooi staat bij elke stijl. De moderne minimalistische keuken is prachtig in het groen, maar de klassieke, landelijke keuken is ook helemaal geweldig in deze kleur. 

Gedurfde kleurencombi’s

Ben je dol op kleur en wil je graag een risico nemen? Dan kies je natuurlijk voor een lekker kleurrijke keuken. Dit is voor de echte dapperen onder ons. Veel mensen spelen het liever veilig met een witte of grijze keuken, maar als jij hartstikke gelukkig wordt van blije en opvallende kleuren dan is een witte keuken misschien wel helemaal geen match voor jou! Dan heb je liever een rode keuken of een mintgroene keuken of zelfs een roze keuken. Er is geen enkele regel over welke kleur je moet kiezen voor je keuken, als jij het maar
mooi vindt.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl