Achmea Bank neemt portefeuille Nederlandse woninghypotheken bijBouwe over

Achmea Bank neemt portefeuille Nederlandse woninghypotheken bijBouwe over

Achmea Bank heeft per 1 november 2020 een portefeuille aan Nederlandse woninghypotheken overgenomen van BinckBank, onderdeel van de Saxo Bank Group. De overname van deze portefeuille met een omvang van circa € 460 miljoen onderstreept de groeiambities van Achmea op hypotheekgebied.

De betreffende hypotheekportefeuille is de afgelopen jaren verstrekt ten behoeve van BinckBank, onder het merk ‘bijBouwe’ van hypotheekaanbieder Dynamic Credit. De overgenomen portefeuille is een zogeheten closed book, wat betekent dat er geen nieuwe hypotheken meer worden verstrekt, maar bijvoorbeeld wel renteherzieningen en verhogingen. De transactie heeft dus geen gevolgen voor de leningnemers in de hypotheekportefeuille. Achmea Bank treedt in de plaats van BinckBank toe als investeerder op het platform van Dynamic Credit. Deze overname past bij de strategie van Achmea Bank, die gericht is op groei en schaalvergroting.

Dynamic Credit maakt voor de servicing van de hypotheken gebruik van Quion, één van de grootste onafhankelijke third party dienstverleners van Nederland op het gebied van hypotheken. Ook Achmea Bank werkt samen met Quion.

De hypotheekportefeuille van alle Achmea-merken samen (Centraal Beheer, Woonfonds, Syntrus Achmea, Attens en Tellius) had eind juni 2020 een omvang van circa € 28 miljard. De komende jaren wil Achmea haar marktaandeel op de hypotheekmarkt verder uitbouwen.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl