De Hypotheker neemt studieschuld via bronontsluiting voortaan standaard mee in hypotheekadvies

De Hypotheker neemt studieschuld via bronontsluiting voortaan standaard mee in hypotheekadvies

De Hypotheker neemt de studieschuld via bronontsluiting voortaan standaard mee in haar hypotheekadvies. Nu zij het overheidsportaal van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) ook in de Ockto-app heeft geïntegreerd, krijgen klanten nog sneller een vollediger beeld van hun financiële situatie en zo een verantwoord en passend advies. De Hypotheker is de eerste onafhankelijke hypotheekadviseur die via bronontsluiting de studieschuld standaard in het hypotheekadvies meeneemt.

Sneller zekerheid over haalbaarheid en betaalbaarheid hypotheekaanvraag

Het meenemen van de studieschuld in het hypotheekadvies is op basis van wet- en regelgeving van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) al enige tijd verplicht. Er zijn echter signalen waaruit blijkt dat veel mensen de studieschuld verzwijgen om zo meer te kunnen lenen. Dit lijkt in een oververhitte huizenmarkt wellicht voor sommigen huizenkopers een goede zet, maar kan leiden tot overkreditering, waardoor je later in financiële problemen kunt komen.

Met de Ockto-app biedt De Hypotheker al haar klanten de mogelijkheid om alle documenten die nodig zijn voor de acceptatie van de hypotheekaanvraag digitaal te verzamelen. Alle documenten worden opgeslagen in de Ockto Brondata Service, een beveiligde database waar geldverstrekkers toegang krijgen tot de benodigde documenten voor het accepteren van de hypotheekaanvraag. Hiermee beschikken zij over de zekerheid dat alle data veilig en correct worden verzameld. Ockto versleutelt alle persoonlijke informatie, waardoor alleen de partij die toestemming heeft gekregen deze informatie kan inzien.

Nog meer zekerheid over betaalbaarheid hypotheek

Door het standaard meenemen van de studieschuld in het digitaal verzamelen van documenten voor een hypotheekaanvraag kan een hypotheekadviseur in een vroeg stadium zekerheid bieden over de haalbaarheid en betaalbaarheid van de hypotheek. “We zijn erg blij dat wij de studieschuld nu standaard kunnen meenemen in alle hypotheekaanvragen. Er zijn signalen die erop wijzen dat potentiële kopers de studieschuld steeds vaker verzwijgen om meer te kunnen lenen voor de aankoop van een woning. Wij staan voor een betrouwbaar en verantwoord hypotheekadvies: een hypotheek moet haalbaar én betaalbaar zijn. Niet alleen nu, maar óók in de toekomst. Door DUO toe te voegen aan onze bronontsluiting, nemen wij onze verantwoordelijkheid. We hopen dat ook andere partijen dit voorbeeld zullen volgen”, zegt Jasper Cuijten, directeur Business Development van De Hypotheker.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl