‘Huiseigenaar nadrukkelijker wijzen op risico ongeval of langdurige ziekte’

‘Huiseigenaar nadrukkelijker wijzen op risico ongeval of langdurige ziekte’

Bijna zestig procent van de Nederlanders met een koophuis is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat blijkt uit een onderzoek van MUNT Hypotheken onder meer dan duizend mensen met een hypotheek. Verder valt op dat bijna tachtig procent van de mensen slechts een beetje of helemaal niet op de hoogte is van wat de financiële consequenties zijn als arbeidsongeschiktheid zich voordoet.

Ellen Hensbergen, directeur van MUNT Hypotheken: “Iets minder dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan dat adviseurs hen in het adviestraject wel degelijk op het doemscenario hebben gewezen. Dat is goed nieuws, maar hier valt absoluut nog een slag te maken. Wij willen adviseurs met deze inzichten helpen om klanten te wijzen op de mogelijke financiële gevolgen van fysieke en mentale problemen en het effect dat ze hebben op hypotheeklasten. Dat is voor ons de definitie van actief klantbeheer.

“Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de zorgen over arbeidsongeschiktheid alleen maar toegenomen: 35 procent van de ondervraagden geeft aan dat dit op hen van toepassing is. Reden voor geldverstrekkers om alert te zijn. Bovendien geeft dit ook maar weer eens aan dat het, ook na een aankoop, in contact blijven met klanten in de hypotheeksector heel belangrijk is. Arbeidsongeschiktheid is een scenario waar mensen zich mee bezighouden wanneer daar niet direct aanleiding toe is.”

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl