Lot hypotheken groeit en introduceert hypotheken zonder NHG

Lot hypotheken groeit en introduceert hypotheken zonder NHG

Hypotheekaanbieder Lot biedt vanaf nu ook hypotheken aan die niet onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) vallen. Lot werd eerder dit jaar gelanceerd en is door een succesvolle start inmiddels een vertrouwd hypotheeklabel binnen het intermediaire distributiekanaal. Door de groei die Lot vanaf de lancering heeft doorgemaakt, wordt het aanbod eerder dan gepland uitgebreid met niet-NHG hypotheken met aantrekkelijke rentes tot 20 jaar vast.

Saskia Buursink, Commercieel Directeur Lot Hypotheken: “Na de start met NHG hypotheken eerder dit jaar, gaan we ons nu ook actief op de niet-NHG markt richten. Dit is altijd al het plan geweest maar omdat onze NHGpropositie al zo succesvol is, starten we eerder dan verwacht. We zijn dan ook trots om deze uitbreiding nu al aan te kondigen. Hiermee kunnen we meer consumenten bedienen en verstevigen we onze marktpositie. Lot wordt hiermee nog aantrekkelijker, voor zowel consumenten en adviseurs als investeerders. We blijven ons natuurlijk onderscheiden met ons proces en onze dienstverlening. En we staan niet stil. We werken continu aan verdere vereenvoudiging en digitalisering van ons hypotheekproces. We willen tenslotte nog steeds zoveel mogelijk mensen blij maken.”

Geen verassingen en gedoe

Eenvoud en duidelijkheid moeten het afsluiten van een hypotheek gemakkelijk en efficiënt maken, voor zowel consumenten als adviseurs. Bij Lot is het proces zo eenvoudig mogelijk gemaakt door een helder beleid en digitalisatie. Dit wordt continu verder verbeterd. Bijvoorbeeld doordat klanten minder documenten hoeven aan te leveren. Lot haalt deze documenten op via Ockto. Met de Ockto-app verzamelt de klant zijn of haar financiële data online uit bronnen zoals Mijn Overheid en Mijn UWV en kan deze delen met de hypotheekadviseur. Met minder papierwerk en dus minder gedoe maakt Lot zoveel mogelijk mensen blij.

Lot en duurzaam wonen

Bij Lot is duurzaamheid belangrijk. Dat is terug te zien in het productaanbod en in de manier waarop wordt gewerkt. Zo wordt met digitale communicatie papierwerk voorkomen en plant Lot bij elke afgesloten duurzaamheidshypotheek twee bomen. Lot stimuleert klanten om ook zelf te verduurzamen.
Bijvoorbeeld met de mogelijkheid voor een gratis energiebespaarrapport dat alle klanten krijgen bij het afsluiten van een hypotheek. Daarnaast kunnen klanten met de speciale Lot duurzaamheidshypotheek tot EUR 35.000 extra lenen voor energiebesparende maatregelen tegen een lagere rente van slechts 1% (0,5% voor hypotheken met NHG). Ook in campagnes zet Lot aan tot duurzame acties. Zo maken klanten tot en met eind 2020 kans op een waardecheque van EUR 2.500 voor de aanschaf van zonnepanelen.

Lot Hypotheken B.V. is een Nederlandse hypotheekaanbieder die in 2019 is opgericht. Lot is 100% dochter van NIBC Bank en verstrekt hypotheekoplossingen voor de aankoop, verduurzaming en verbouwing van woningen. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel en Lot biedt aantrekkelijke voorwaarden en een efficiënt hypotheekproces. Lot Hypotheken zijn verkrijgbaar via een geselecteerd aantal intermediairs.

4.5/5 - (6 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl