Menno Snel en Jan van Baars versterken Raad van Commissarissen NHG

Menno Snel en Jan van Baars versterken Raad van Commissarissen NHG

Voormalig staatssecretaris van Financiën Menno Snel (49) en voormalig CEO ABN AMRO Hypotheken Groep Jan van Baars (58) zijn per 1 september aangesteld als commissaris in de Raad van Commissarissen (RvC) van NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Menno Snel volgt Johan Remkes op als voorzitter van de RvC. Jan van Baars treedt in de voetsporen van Tjerk Kroes. Beiden zijn benoemd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK), de voorzitter is voorgedragen door de RvC. Met de toetreding van Menno en Jan is de RvC van NHG weer compleet. De RvC bestaat verder uit Ron Bavelaar, John de Die, Carolien van Eggermond en Marike Bonhof.

Verantwoorde woonfinanciering

NHG zet zich in om verantwoorde woonfinanciering voor meer consumenten mogelijk te maken. Dit doet de organisatie door samen met de markt meer consumenten toegang te bieden tot verantwoorde woonfinanciering, processen te verbeteren en te helpen bij woningbehoud en mensen een vangnet te bieden. Arjen Gielen en Carla Muters (Raad van Bestuur NHG) zijn erg blij met beide benoemingen en verwelkomen Menno en Jan van harte. “Met de komst van Menno en Jan kunnen we onze toegevoegde waarde verder vergroten. Met de ervaring van Menno en Jan kunnen we dit nog verder verbeteren in de samenwerking met onze stakeholders in overheid en markt en onder andere op het terrein van onze strategie, financiën, digitalisering en data. Tegelijkertijd willen we graag Johan Remkes bedanken voor zijn geweldige voorzitterschap van de RvC de afgelopen jaren, waarin we samen met onze stakeholders met NHG grote stappen hebben gemaakt”.

Belangrijke missie

Menno Snel was van 26 oktober 2017 tot 18 december 2019 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte III. Daarvoor was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Waterschapsbank. Eerder was hij plaatsvervangend directeur-generaal fiscale zaken op het ministerie van Financiën, directeur bij pensioenuitvoerder APG en bewindvoerder bij het IMF in Washington. Momenteel is hij bestuurder bij ABP, vice voorzitter bij de RvC van Koninklijke IHC en voorzitter van de Hans van Mierlo Stichting.

Menno Snel: “Ik ben trots te mogen toetreden tot de RvC van NHG, een belangrijke organisatie voor de Nederlandse woning- en hypotheekmarkt. Ik treed in indrukwekkende voetsporen van Johan Remkes, en wil hem bedanken voor wat hij heeft betekend voor NHG.”

Jan van Baars is momenteel lid van diverse RvC’s zoals het Nationaal Fonds Kinderhulp, Fortrum en Woongenoot en is voorzitter van de Raad van Commissarissen bij HDN. Jan heeft bijna 30 jaar bij ABN AMRO Bank N.V. gewerkt in diverse (senior) management functies. De laatste 10 jaren bij ABN was hij als CEO eindverantwoordelijk voor ABN AMRO Hypotheken Groep.
Jan van Baars: “Een mooie organisatie met een belangrijke missie, zo zie ik NHG. Met een Raad van Commissarissen en een Raad van Bestuur met wie ik goede discussies over wonen en hypotheken verwacht te voeren.”

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl