RNHB neemt kredietportefeuille van Syntrus Achmea Real Estate & Finance over

RNHB neemt kredietportefeuille van Syntrus Achmea Real Estate & Finance over

Syntrus Achmea Real Estate & Finance (Syntrus Achmea) heeft namens haar investeerders in PVF Zakelijke Hypothekenfonds (PVF), een overeenkomst gesloten met RNHB B.V. voor de overdracht van de kredietportefeuille van PVF.
Deze kredietportefeuille heeft een uitstaand saldo van circa EUR 0,9 miljard aan hypothecaire financieringen voor in Nederland gelegen beleggingsvastgoed. De closing van de transactie zal naar verwachting plaatsvinden in maart 2021 en is afhankelijk van het voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Syntrus Achmea beheert deze portefeuille al meer dan 15 jaar met succes. Omdat de investeerders van PVF besloten om uit de commerciële vastgoed financieringsmarkt te stappen, hebben zij Syntrus Achmea verzocht om een geschikte koper voor de portefeuille te vinden. Omdat RNHB al lange tijd actief is op de Nederlandse financieringsmarkt, is Syntrus Achmea van mening dat de verwachte overdracht aan RNHB in het belang is van zowel haar bestaande klantenkring als haar investeerders in PVF.

De voorgenomen aankoop van de kredietportefeuille past goed binnen de strategie van RNHB om haar vastgoedfinancieringsactiviteiten verder uit te breiden door middel van organische groei en selectieve portefeuille-overnames. RNHB kijkt ernaar uit om de klanten te verwelkomen en mee te kijken met mogelijkheden om hen goed van dienst te kunnen zijn bij hun lopende en toekomstige vastgoedfinancieringsbehoeften.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl