SocioHypotheek gestart met lancering verzilverhypotheek

SocioHypotheek gestart met lancering verzilverhypotheek

De SocioHypotheek stelt 65+ers in staat om weer écht te genieten van hun pensioen. Daarom lanceert SocioHypotheek vandaag met succes de verzilverhypotheek. Met de SocioHypotheek kunnen huiseigenaren de overwaarde, het verschil tussen de waarde van de woning en de hypotheekschuld, jaarlijks laten uitkeren. Deze overwaarde kunnen 65+ers gebruiken om te verbouwen, een mooie reis te maken, of het vrijgemaakte geld aan de kinderen te schenken. De SocioHypotheek kan alleen afgesloten worden na deskundig advies van een aangesloten hypotheekadviseur.

Bastiaan Last, Eigenaar/Initiator SocioHypotheek: “De senioren van nu zijn veel ondernemender dan vroeger maar hebben niet altijd de financiële middelen om het maximale uit hun oude dag te halen. Nadat ik in 2019 de uitzendorganisatie Prima Personeel verkocht, zocht ik naar een mooie methode om de verkoopopbrengst op een sociale en maatschappelijk verantwoorde wijze terug te brengen naar de maatschappij. Zo is het bedrijf SocioHypotheek ontstaan. Doordat de SocioHypotheek jaarlijkse flexibele uitbetalingen geeft, kan de klant samen met zijn adviseur een planning maken over hoe en wanneer hij het geld wil gebruiken. Het eerste jaar een schenking uit de warme hand en om het jaar een verre reis met de (klein)kinderen? SocioHypotheek maakt genieten mogelijk op een eerlijke en transparante manier.”

Genieten van een aanvulling op het pensioen

De SocioHypotheek stelt senioren in staat om tot 60% van de marktwaarde van de woning te lenen, waarbij dit in 5, 10 of 15 jaar wordt uitgekeerd. Doordat de rente vooraf bij de schuld wordt opgeteld, hoeft de huiseigenaar geen periodieke betalingen te verrichten, zoals aflossing of rente.

Robbert Mulder, Business Development Manager bij SocioHypotheek B.V. vult aan: “Wij hebben een product dat volledig is afgestemd op het (klant)belang van de 65-plusser. Dit product bieden wij aan in combinatie met een optimale dienstverlening. Hierdoor zal de SocioHypotheek uitgroeien tot een begrip m.b.t. het aanvullen van het pensioen in Nederland”.

Het kan en moet beter

Constructies waarbij senioren hun overwaarde kunnen opnemen zijn recentelijk slecht in het nieuws geweest. Daarnaast heeft de AFM eind vorig jaar geconcludeerd dat bestaande (verzilver)hypotheekverstrekkers in hun productontwikkeling de belangen van de consument niet goed hebben uitgevoerd. Frans de Kievit, algemeen directeur van SocioHypotheek B.V.: “Onze vergunning is verleend in juni, dit betekent dat ons hypotheekbedrijf voldoet aan de meest recente eisen (en wensen) van de Nederlandse toezichthouder. Hiernaast hebben wij veel contact gehad met buitenlandse partijen in markten waar dit product al volwassen is. Door te leren van de fouten elders en de eenvoud van de SocioHypotheek verwachten we goed in te kunnen spelen op de eisen en de wensen van deze enorme groeimarkt.”

3.9/5 - (68 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl