Syntrus Achmea breidt dienstverlening aan beleggers uit met separate account hypotheken

Syntrus Achmea breidt dienstverlening aan beleggers uit met separate account hypotheken

Syntrus Achmea Real Estate & Finance breidt de dienstverlening uit met een separate account hypotheken: het Achmea Mortgages Investment Platform. Institutionele beleggers kunnen daarmee investeren in een eigen portefeuille Nederlandse woninghypotheken met een door hen gewenst risicoprofiel. Deze hypotheken worden op de markt gebracht onder het merk Centraal Beheer.

Vijftig institutionele beleggers investeren al in woninghypotheken bij Syntrus Achmea via het Particuliere Hypothekenfonds. Het nieuwe separate account is een aanvulling op dit aanbod. “Naast onze fondsoplossing zien we bij beleggers een toenemende vraag naar eigen hypotheekportefeuilles, die precies aansluiten bij hun beleggingsdoelstellingen”, zegt Bruno Oudega, directeur Hypotheken bij Syntrus Achmea. “Het separate account maakt dit maatwerk mogelijk.”

De introductie van het Achmea Mortgages Investment Platform volgt op een krachtenbundeling binnen Achmea. Daarbij zijn de hypotheekactiviteiten sinds 1 oktober 2020 grotendeels ondergebracht bij Syntrus Achmea. Behalve voor Centraal Beheer werkt het nieuwe hypotheekbedrijf ook voor de merken Attens, Woonfonds, Tellius en Syntrus Achmea Hypotheken. Achmea Bank en Achmea Pensioen & Leven zullen als eerste investeerders toetreden tot het nieuwe Platform.

Bruno Oudega: “Met het nieuwe product en de krachtenbundeling hebben we een robuust bedrijf gevormd, dat klaar is voor verdere groei. Ook onze bestaande klanten zullen profiteren van de bundeling van expertise en de grotere keuze aan beleggingsmogelijkheden in Nederlandse woninghypotheken die we hiermee bieden. We worden in de volle breedte aantrekkelijker voor institutionele beleggers.”

De hypotheekportefeuille van alle Achmea-labels samen had eind juni 2020 een omvang van circa 28 miljard euro. Met de krachtenbundeling en de introductie van het separate account wil Achmea het marktaandeel de komende jaren vergroten.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl