Heijmans partner in 3D Print Grachtenpand

Heijmans partner in 3D Print Grachtenpand

Heijmans is partner geworden van DUS Architects om het 3D Print Grachtenpand in Amsterdam waar te maken. De bijdrage van Heijmans bestaat uit kennis om bouwkundig een 3D geprint huis te realiseren en de inrichting en logistiek van de bouwplaats. Naast Heijmans zijn ook Henkel en de afdeling Economische Zaken van de gemeente Amsterdam als partner in het project gestapt. Samen willen de partijen serieus werk maken van het eerste 3D geprinte pand in de wereld en de mogelijkheden van deze techniek voor de woningmarkt en bouw onderzoeken.

“Onze overtuiging is dat 3D printen enorme veranderingen teweeg gaat brengen, zoals je nu al ziet in bijvoorbeeld de metaalsector en de medische wereld. Wij geloven dat ook de woningmarkt en bouw meer toe gaan naar on demand oplossingen. Dat spreekt ook uit de visie van DUS en die visie delen wij”, verklaart Math Dohmen, directeur woningbouw van Heijmans de participatie.

Heijmans heeft veel kennis over het volledige bouwproces en als vastgoedontwikkelaar veel kennis over het beantwoorden van de marktvraag als het gaat om wonen. Die kennis koppelt Heijmans aan de mogelijkheden die 3D printen biedt.

Het eerste weekeinde van maart gaat de bouwplaats open voor het publiek. Tegen een kleine vergoeding kunnen bezoekers de 3D printbouw van dichtbij meemaken.

Over het 3D Print Grachtenpand

Het 3D Print Grachtenpand is een uniek project waarin een internationaal team van partners samenwerkt op basis van ‘research & doing’. Wetenschap, cultuur, bouw en stad worden aan elkaar gekoppeld door het 3D printen van een grachtenpand op een expositiesite in het hart van Amsterdam.

5/5 - (1 stemmen)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl