Internet voor je nieuwbouwhuis: regel het niet te laat!

Internet voor je nieuwbouwhuis: regel het niet te laat!

Je hebt een nieuwbouwhuis gekocht! Een spannende tijd breekt aan. Maar ook een tijd van lang wachten en veel keuzes maken. Een keuze die je zeker niet moet vergeten: de keuze voor je (nieuwe) internet provider! Want net als een gloednieuwe keuken is ook een stabiele verbinding een must in je nieuwe huis.

Ga na wat er mogelijk is

Er zijn verschillende internetverbindingen in Nederland: DSL, kabel en glasvezel. Glasvezel is de meest toekomstbestendige optie: je kunt daarbij net zo snel bestanden versturen als ontvangen. Daarnaast is het ook de meest stabiele verbinding.

Bij veel nieuwbouwprojecten wordt standaard glasvezel aangelegd, en zijn DSL of kabel zelfs helemaal geen optie meer.

Je kunt bij je aannemer navragen of er inderdaad glasvezel wordt aangelegd. Je kunt dan alvast glasvezel providers vergelijken om te kijken welke provider het beste bij jou past.

Zorg voor een goede verbinding

Ook op zolder een goede internetsnelheid? Dat is in veel nieuwbouwhuizen een uitdaging, vanwege de dikke betonnen muren. Maar het is wel te regelen, namelijk: met loze leidingen.

Nog iets om je aannemer te vragen: worden er loze leidingen aangelegd? Of is dit een optie? Dan is dit zeker het overwegen waard. Loze leidingen kun je gebruiken om je internetkabels door te trekken. Omdat een draadloos wifi-signaal vanaf de benedenverdieping moeilijk helemaal naar boven kan reiken, kun je ervoor kiezen om extra routers op de bovenverdieping te plaatsen. Door deze met een kabel te verbinden met je ‘hoofd’ router, heb je zo min mogelijk snelheidsverlies!

Vergelijk internet providers

Dan rest er nog maar één ding: en dat is het kiezen van je nieuwe provider. Gelukkig hoef je niet tientallen providers af te bellen om te zien of zij bieden wat jij nodig hebt. Gebruik gewoon een vergelijkingswebsite. Daar kun je internet providers vergelijken. Je ziet precies wat er op jouw adres beschikbaar is, en je kunt sorteren op de laagste prijs. Zo zie je gelijk wat het voordeligst is, en tegelijkertijd wat het beste bij je past.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl