Start woningbouwproject Dockside

Start woningbouwproject Dockside

Met de sloop van het Kwakelhuis is symbolisch een start gemaakt voor de bouw van Dockside op Overstad in Alkmaar. Woningbouwproject Dockside bestaat uit totaal 140 woningen verdeeld over drie bouwdelen. Onder het gebouw zit een dubbellaagse parkeergarage met een gezamenlijke binnentuin.

Het gebouw bestaat uit een aantal verschillende hoogtes, variërend van zes tot elf verdiepingen. De architectuur is modern met veel raampartijen, metselwerk banden en aluminium zetwerk. Op enkele woningen na is het project volledig verkocht.

Wethouder Paul verbruggen over Dockside:

“Dwars door Alkmaar loopt het Alkmaars Kanaal en dat biedt ons een unieke kans! Langs het kanaal werken we actief samen met ontwikkelaars aan een duurzame stedelijke ontwikkeling van Alkmaar. Een vitale, groene gemeente met passende woonruimte voor iedereen. Die unieke kans aan het kanaal pakken we nu hier op Overstad, met de ontwikkeling van Dockside.”

Het project Dockside is een ontwikkeling van Reales en is ontworpen door Leeuwenkamp architecten uit Alkmaar. De bouw wordt verzorgd door een bouwcombinatie van Vink Bouw uit Nieuwkoop en Smits Bouwbedrijf uit Beverwijk.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl