Afronding Larense Veld als eerste energieneutrale wijk in Almere Haven nadert

Afronding Larense Veld als eerste energieneutrale wijk in Almere Haven nadert

Gebiedsontwikkelaar AM heeft woensdag 3 februari in aanwezigheid van wethouder Maaike Veeningen van de gemeente Almere het startsein gegeven voor de realisatie van de laatste 56 energieneutrale woningen in de buurt Larense Veld binnen het plan De Laren in Almere Haven. De eerste energieneutrale en gasloze wijk van Almere Haven wordt hiermee afgerond. Deze mijlpaal wordt gevierd met een online event voor bewoners en overige betrokkenen. De oplevering is volgens planning in het laatste kwartaal van 2021. In totaal komen er 450 woningen in het plan De Laren.

“Met Larense Veld geeft AM invulling aan haar kernthema Gedurfde duurzaamheid. Voor de ontwikkeling van Larense Veld zijn de resultaten van het onderzoek onder geïnteresseerden een bevestiging geweest om alle woningen aardgasvrij uit te voeren en energieneutrale woningen aan te bieden. Larense Veld sluit daarmee naadloos aan op de wensen van de kopers, die kunnen genieten van een huis dat klaar is voor de toekomst. We vertrouwen erop dat Larense Veld haar bewoners een fijn thuis en plezierige leefomgeving biedt, nu en in de toekomst”, aldus Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest.

Larense Veld

Larense Veld maakt deel uit van de wijk De Laren en ligt in Almere Haven aan een intiem hof omringd door bos en park. In de nieuwe wijk is al volop levendigheid met de diverse voorzieningen en het aantal bewoners dat al eerder intrek heeft genomen in hun nieuwe woningen. De huizen die nu in aanbouw gaan zijn 44 extra ruime rij- en hoekwoningen van 5,40 en zes meter breed en twaalf karakteristieke twee-onder-een-kapwoningen op een ruime kavel van circa 280 m2. De koopsommen waren vanaf € 363.000 tot en met € 525.000 v.o.n. Alle woningen zijn verkocht.

Beide woningtypen zijn ontworpen door Schippers Architecten BNA te Den Haag. De realisatie is in handen van BAM Wonen.

Hypotheekadviseur Almere

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl