Gemeente Almere en AM tekenen overeenkomst voor realisatie stedelijk woonicoon HIGHnote

Gemeente Almere en AM tekenen overeenkomst voor realisatie stedelijk woonicoon HIGHnote

Gemeente Almere en gebiedsontwikkelaar AM hebben getekend voor de grondoverdracht, waarmee de realisatie van het nieuwe woonicoon HIGHnote in Almere definitief van start kan gaan. De markante woontoren omvat 157 huurappartementen. HIGHnote speelt met dit innovatieve en beeldbepalende project in op de grote behoefte van starters, empty nesters en young internationals aan appartementen in het centrum van Almere. Een aantal woningen wordt aangeboden volgens het Friends-woonconcept.

“Met HIGHnote draagt AM bij aan de ambities van Almere om de komende jaren de aantrekkelijkheid en levendigheid van de binnenstad verder te versterken. Met de toekomstvisie van Almere Centrum ‘de eeuwig jonge binnenstad’ genaamd, werkt Almere Centrum aan een levendige mix van ontmoeten, studeren, wonen en werken voor Almeerders en de regio. HIGHnote past hier naadloos in en vormt een plek waar je je thuis en vertrouwd voelt als bewoner, bezoeker en ondernemer”, aldus Maaike Veeningen, wethouder gemeente Almere.

“Het centrum van Almere wordt steeds meer dé plek voor wonen, studeren en verblijven. HIGHnote vormt straks de nieuwe entree naar de binnenstad en beantwoordt aan de groeiende behoefte in Almere aan centrumstedelijk wonen dichtbij alle voorzieningen voor starters, empty nesters en young internationals”, aldus Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest.

Urban living voor starters

HIGHnote is een woongebouw van negentien verdiepingen met 157 startersappartementen, een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. Hiervan worden 67 appartementen uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van 65 m2 tot 100 m2. Dit woonconcept, mede ontwikkeld door AM, is gericht op een jonge doelgroep voor wie wonen op een toplocatie betaalbaar en comfortabel wordt gemaakt. Een Friends-woning is voor twee personen en wordt gedeeld met een vriend(in), familielid, collega of andere woongenoot. Beiden beschikken over een eigen slaap- en badruimte en de overige ruimtes worden gedeeld. Daarnaast zijn er 48 twee- en driekamerappartementen in de middeldure huur van circa 45 m2 tot 60 m2 en 42 driekamer appartementen in de vrije sector huur van circa 60 m2 tot 70 m2.

DNA van HIGHnote

Om het woonconcept voor HIGHnote ook op de langere termijn te waarborgen is samen met de gemeente en andere stakeholders een DNA voor HIGHnote gemaakt. Hierin zijn de volgende vier essenties vastgelegd:

  • HIGHnote is de plek voor de introductie van nieuwe woon-, service- en commerciële concepten;
  • Het combineren van woon-, werk- en verblijfsfuncties stimuleert ontmoeting en verbinding voor bewoners, ondernemers en bezoekers;
  • HIGHnote trekt tweede en derde generatie Almeerders met een energieke, stedelijke leefstijl;
  • HIGHnote speelt in op de grote behoefte aan appartementen voor starters, empty nesters en young internationals die op zoek zijn naar een moderne, goed uitgeruste woonomgeving in het stadscentrum.

Flexibel en toekomstgericht

Het gebouw heeft een adaptief vermogen; er is flexibiliteit in het ruimtelijk ontwerp en de programmering. Zo kunnen woningen in de toekomst worden aangepast of samengevoegd. Daarnaast is de plint op verschillende manieren in te delen en kan het gebruik van de gemeenschappelijke buitenruimtes (het Hof, de Werf en de Daktuin) worden aangepast. Daarmee geeft het gebouw ruimte voor veranderende woonbehoeftes en stedenbouwkundige ontwikkelingen.
De start van de bouw is voorzien in het eerste kwartaal 2021 en de oplevering circa twee jaar later. Het ontwerp van HIGHnote komt van architectenstudio Studioninedots. De bouw is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling.

Inclusieve stad

Met HIGHnote geeft AM invulling aan haar kernthema Inclusieve stad. Door het combineren van woon-, werk- en verblijffuncties is HIGHnote een veelzijdige plek in de stad. Doordat jongeren hier wonen, werken en recreëren is de plek op ieder moment van de dag dynamisch en energiek. Het stimuleert ontmoeting en verbinding voor bewoners, ondernemers en bezoekers uit de directe omgeving en het centrum van Almere.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl