Loostad Vastgoedontwikkeling wint tender Woontoren Homeruslaan in Almere

Loostad Vastgoedontwikkeling wint tender Woontoren Homeruslaan in Almere

De gemeente Almere heeft de tender voor de woontoren aan de Homeruslaan in Almere Poort gegund aan ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling (onderdeel VolkerWessels). Op deze plek komen circa 90 appartementen met een diversiteit aan woningtypes.

Een bijzonder gebouw met karakter

Het plan De Homerustoren is ontworpen door Klunder Architecten in samenwerking met Deltavormgroep Landschapsarchitect. Met eigentijdse architectuur, sprekend maar ingetogen. De toren sluit op een natuurlijke manier aan op de openbare ruimte van het naastgelegen centrumgebied. Een slanke toren met een hoogwaardige alzijdige speelse uitstraling en een aantrekkelijke expressieve entree, met belangrijke openbare functies zoals ontmoetings- en speelplekken. Een gebouw dat ruimtelijk goed is ingepast en dat uitstekend reageert op het naastgelegen centrumgebied, de stadsblokken en omliggende bebouwing. Over het terrein komt een pad en entree naar het achterliggende park waar bewoners en omwonenden gebruik van kunnen maken. Op die manier wordt er ruimtelijk een natuurlijke relatie gecreëerd tussen het gebouw en het park.

Aandacht voor buurt, mens en dier

Als ontwikkelaar ziet Loostad het als haar plicht een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. Homerustoren is een plan waar duurzaamheid in alle facetten terugkomt, denk aan het gebruik van duurzame materialen, klimaatadaptie en biodiversiteit. Maar ook voor sociale duurzaamheid en natuurinclusief bouwen is veel aandacht in het plan. Zo wordt er een collectieve watertuin gerealiseerd waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast vind je hier ook verschillende plantensoorten, bijenhotels en nestkasten. Hiermee wordt niet alleen een toekomstbestendige wijk gerealiseerd voor mensen, maar ook voor dieren.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl