Startsein bouw woonicoon HIGHnote in centrum Almere

Startsein bouw woonicoon HIGHnote in centrum Almere

Gebiedsontwikkelaar AM heeft maandag 7 juni het startsein gegeven voor de bouw van HIGHnote in Almere. Het iconische gebouw dat wordt gerealiseerd in het centrum van Almere omvat 157 appartementen, inclusief 66 Friends-woningen, een plint met gezamenlijke voorzieningen en commerciële ruimten, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. Eerder dit jaar heeft AM het project verkocht aan een van de fondsen van Rockfield Real Estate. HIGHnote speelt in op de grote behoefte van starters en young internationals aan appartementen in het centrum van Almere.

Versterking levendigheid centrum Almere

HIGHnote beantwoordt zowel aan de grote vraag naar centrumstedelijk wonen als aan de ambities van Almere om de komende jaren de aantrekkelijkheid en levendigheid van de binnenstad verder te versterken. Met de toekomstvisie van Almere Centrum ‘de eeuwig jonge binnenstad’ genaamd, werkt Almere Centrum aan een levendige mix van ontmoeten, studeren, wonen en werken voor Almeerders en de regio.

Friends concept: samenwonen met eigen voorzieningen

HIGHnote is een woongebouw van negentien verdiepingen met 157 huurappartementen variërend in grootte en prijs. Alle appartementen worden in de vrije sector huur aangeboden, waarvan 115 in de middeldure huur en 42 in het hogere huursegment. Er worden 66 appartementen uitgevoerd als Friends-woningen met woonoppervlaktes van circa 65 m2 tot 100 m2. Een Friends-woning is voor twee personen en wordt gedeeld met een vriend(in), familielid, collega of andere woongenoot. Beiden beschikken over een eigen slaap- en badruimte en de overige ruimtes worden gedeeld. Daarnaast komt er een plint met formele en informele werk- en studeerplekken, een horecagelegenheid en verschillende semipublieke buitenruimten. Alle appartementen beschikken over een balkon. AM is mede-bedenker van het Friends-concept, dat erop is gericht wonen op een toplocatie betaalbaar en comfortabel te maken.

De appartementen zijn begin dit jaar verkocht aan Rockfield Real Estate en zullen worden worden beheerd door The Cohesion coliving. Rockfield is expert op het gebied van co-living, studentenhuisvesting en middeldure huur in stedelijke omgevingen in Nederland.

Efficiënte wijze van bouwen

De oplevering is naar verwachting in 2023. Het ontwerp van komt van architectenstudio Studioninedots. De realisatie is in handen van Heddes Bouw & Ontwikkeling en verloopt middels een efficiënt bouwproces met kant-en-klare gevels. Deze zijn voor de bouw al voorzien van kozijnen en beglazing. Ook de balustrades worden vooraf aan de balkons gemonteerd. Deze manier van bouwen zorgt ervoor dat de gevel in één keer gereed is en er steigerloos kan worden gewerkt.

Met HIGHnote wordt invulling gegeven aan de ‘inclusieve stad’, een van de kernthema’s van AM, en aan de behoefte aan betaalbare woningen. Door het combineren van woon-, werk- en verblijffuncties is HIGHnote een veelzijdige plek in het centrum. Doordat jongeren hier wonen, werken en recreëren is de plek op ieder moment van de dag dynamisch en energiek. Het stimuleert ontmoeting en verbinding voor bewoners, ondernemers en bezoekers uit de directe omgeving en het centrum van Almere.

Huis kopen Almere

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl