Vesteda verwerft 167 nieuwe middenhuurwoningen in Almere Poort

Vesteda verwerft 167 nieuwe middenhuurwoningen in Almere Poort

Via een turnkey-overeenkomst tekenden Vesteda en Heijmans voor de ontwikkeling en realisatie van 167 middenhuurwoningen en een commerciële ruimte in het project New Brooklyn in Almere Poort. De bouw start in juli 2022. De appartementen, eengezins- en benedenbovenwoningen variëren in grootte tussen 41 en 147 m2. Naast een binnentuin hebben vrijwel alle woningen ook een individuele buitenruimte. Het project wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 opgeleverd.

Nieuwe stadswijk in Almere Poort

New Brooklyn wordt een nieuwe stadswijk in Almere Poort met 1.400 koop- en huurwoningen in de sociale-, midden- en vrije huursector. Door een gevarieerde mix aan woningen krijgt New Brooklyn een divers en stedelijk karakter in een groene en waterrijke omgeving. De architectuur van deze stadswijk is geïnspireerd op het gelijknamige stadsdeel in New York.

Bereikbaarheid en voorzieningen

Het project New Brooklyn ligt langs de Europalaan in Almere Poort op loopafstand van NS-station Almere Poort. In de nabije omgeving van New Brooklyn zijn onderwijsinstellingen, winkels en een supermarkt te vinden. Natuur en strand liggen op fietsafstand.

“New Brooklyn wordt een nieuwe wijk van hoge kwaliteit in Almere Poort, gelegen op fietsafstand van strand en natuurgebieden en op circa 20 minuten reisafstand van Amsterdam, per auto of trein. Met een zeer gevarieerd woningprogramma biedt Vesteda straks een brede doelgroep een passende en betaalbare woning. Dit is de derde transactie die Vesteda in korte tijd aangaat met Heijmans. Dit onderstreept de uitstekende samenwerking tussen partijen, juist ook in deze dynamische marktomstandigheden.” aldus, Pieter Knauff, chief investment officer Vesteda.

Rate this post

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl