Grote belangstelling kopers voor 34 woningen in gebiedsontwikkeling Laakse Tuinen in Vathorst, Amersfoort

Grote belangstelling kopers voor 34 woningen in gebiedsontwikkeling Laakse Tuinen in Vathorst, Amersfoort

Amerstaete (een samenwerking van AM, BPD en Dura Vermeer Bouw Hengelo) is gestart met de verkoop van 34 woningen in het nieuwbouwproject Laakse Tuinen (Tuin 21) in Vathorst, Amersfoort. De belangstelling voor de woningen, waaronder de betaalbare beneden-bovenwoningen, is opnieuw groot. Op dit moment zijn alle 34 woningen onder optie geplaatst. Met Laakse Tuinen wordt invulling gegeven aan de laatste gebiedsontwikkeling in de Laakzone in Vathorst. Er volgen dit jaar nog twee projecten van Amerstaete in de Laakse Tuinen.

Groen stedelijk karakter

De wijk Vathorst is gelegen in Amersfoort aan de noordzijde van de Rijksweg A1. Het deelplan Laakse Tuinen is gesitueerd in het uiterste noordwesten van Vathorst en grenst aan het water van De Laak en het beoogd nieuw te realiseren groen van het Westerlijk Park. In het door West 8 ontworpen plan is veel aandacht voor duurzaamheid, beeldkwaliteit en wooncomfort. Het plan krijgt een groen, stedelijk karakter en bestaat voor een groot deel uit eengezinswoningen met ruime voortuinen, verhoogde entrees en/of extra verdiepingshoogte. De wijk kenmerkt zich als een statige en klassieke wijk met brede lanen, veel groen en water.

Op initiatief van Amerstaete zijn in het actuele deelplan ook twaalf beneden-bovenwoningen opgenomen die bestaan uit een woning op de begane grond en maisonnettewoningen daarboven. De vrij op naam prijzen voor deze woningen zijn vanaf € 275.000. Hiermee wordt beantwoord aan de grote vraag naar betaalbare woningen in Amersfoort. De prijzen voor de overige woningen zijn vanaf € 389.500 tot en met € 605.000 v.o.n. De oppervlaktes van de woningen variëren van 75 m2 tot en met 155 m2. Het ontwerp van de woningen van Amerstaete 3 VOF komt van Mulleners & Mulleners Architecten.

Meest duurzame wijk in Vathorst

Het stedenbouwkundig plan van Laakse Tuinen omvat 850 woningen en 115 vrije kavels. Vanuit het samenwerkingsverband Amerstaete 3 VOF worden verspreid over de Tuinen 219 eengezinswoningen ontwikkeld, waarvan een groot deel energieneutraal (er wordt net zoveel energie opgewekt als er wordt verbruikt voor het verwarmen of koelen van de woning) en aanvullend 36 beneden-bovenwoningen en 53 appartementen.

De wijk Laakse Tuinen is volop in ontwikkeling; inmiddels is ruim de helft van de woningen opgeleverd en/of in aanbouw. In totaal komen er circa 900 woningen in Laakse Tuinen. Binnen de gebiedsontwikkeling Vathorst worden ongeveer 11.000 woningen gerealiseerd, waarvan nu circa 85 procent is opgeleverd.

Rate this post
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl