Provast ontwikkelt 549 appartementen in Amstelveen

Provast ontwikkelt 549 appartementen in Amstelveen

Op de voormalige kantoorlocatie van Hewlett Packard in Amstelveen ontwikkelt Provast zeven appartementengebouwen. In totaal worden 549 koop- en huurappartementen gerealiseerd, waarvan ruim 80 procent in het middeldure segment. Met het woningaanbod wordt vooral gericht op starters, young professionals, jonge gezinnen en empty nesters.

Vorige week heeft het college van B&W het plan vrijgegeven voor inspraak. De komende maanden gaat het plan ter visie, waarna het naar verwachting in juli in de gemeenteraad komt. De gebouwen, met hoogtes variërend van drie tot tien woonlagen, worden gerealiseerd bovenop een half-verdiepte parkeergarage. Op de parkeergarage wordt een groene semi-openbare binnentuin gecreëerd met ruimte voor een speelplaats en een moestuin. Het middeldure segment richt zich op betaalbare huur- en koopwoningen voor de middeninkomens. Daarnaast heeft ruim 85 procent van de woningen ten minste twee slaapkamers.

Groot Amsterdam staat de komende jaren voor een grote woningbouwopgave. In Amstelveen is veel vraag naar betaalbare woningen. Met deze herontwikkeling spelen we hierop in en dragen we bij aan stedelijke vernieuwing op deze prachtige plek. Het plangebied maakt deel uit van de wijk Keizer Karelpark. De wijk heeft alles in zich. Een combinatie van groen, uitstekende voorzieningen en uitvalswegen in de buurt. Ook winkelcentrum Stadshart Amstelveen en diverse sport- en recreatievoorzieningen zijn dichtbij.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl