Provast verkoopt Olympiade in Amstelveen aan Amvest

Provast verkoopt Olympiade in Amstelveen aan Amvest

Aan de Startbaan in Amstelveen maakt een voormalig kantoorgebouw plaats voor 50.000 m2 hoogwaardig woongebied. De ontwikkeling van Provast is ontworpen door TconcepT en INBO en bestaat uit 552 woningen. Amvest voegt hiervan 358 huurwoningen toe aan het Amvest Residential Core Fund.

Olympiade bestaat uit 194 koopwoningen, waarvan 102 middelduur en 92 dure koopwoningen en 358 middelduur huurwoningen, waarvan 270 lage middelduur en 88 hoge middelduur woningen. Daarnaast biedt het plek aan 137 parkeerplaatsen op maaiveld en 480 parkeerplaatsen in een semi verdiepte garage. Het project bevindt zich ten zuiden van het Stadshart nabij sportvelden en voorzieningen. Het project zal in 2023 worden opgeleverd.

Bij het project is veel aandacht besteed aan groen en duurzaamheid. Zo is er op de semi-verdiepte parkeergarage een groene daktuin aangelegd naar een ontwerp van Deltavormgroep, zijn er zonnepanelen aangebracht en wordt er gewerkt met een WKO-installatie. In totaal bestaat het project uit zeven gebouwen, variërend in hoogte van drie tot elf lagen, gelegen in een hoogwaardige groene omgeving. De realisatie van dit plan sluit naadloos aan bij de ambitie van de gemeente Amstelveen om meer te bouwen voor onder andere het middensegment in zowel koop- als huurwoningen.

CBRE en Loyens & Loeff hebben Provast geadviseerd bij deze transactie. Barents Krans heeft Amvest geadviseerd bij deze transactie.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl