Altera investeert in middeldure huurwoningen in Amsterdam

Altera investeert in middeldure huurwoningen in Amsterdam

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft met BMB ontwikkeling (onderdeel van VolkerWessels) en Reggeborgh Vastgoed overeenstemming bereikt over de aankoop van een deel van project Nautisch NDSM (B10), gelegen naast de Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord.

Met project NDSM B.10 koopt Altera 157 appartementen die voldoen aan de voorwaarden voortvloeiend uit het “Actieplan Meer Middeldure Huur” van de Gemeente Amsterdam. Deze regeling heeft als doel om betaalbare huurwoningen te realiseren voor de groep huurders die geen aanspraak kan maken op een sociale huurwoning of een huishoudinkomen hebben op basis waarvan duurdere vrije sectorwoningen niet haalbaar zijn.

Tevens neemt Altera in het project 24 vrije sector huurwoningen, 965 m² commerciële ruimte en 90 parkeerplaatsen af. De in totaal 181 huurwoningen variëren in grootte van 42 tot 125 m². Het project kent een lage EPC en wordt onder andere voorzien van PV panelen en een WKO- en WTW-installatie.

Betaalbare woningen voor de stad

Het Actieplan Meer Middeldure Huur heeft als doel om betaalbare huurwoningen te realiseren voor de groep huurders die geen aanspraak kan maken op een sociale huurwoning of een huishoudinkomen hebben op basis waarvan duurdere vrije sectorwoningen niet haalbaar zijn.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “Met de aankoop van de woningen in NDSM B.10 geven we verder invulling aan de grote vraag naar betaalbare woonruimte in Amsterdam voor essentiële beroepen in onder andere het onderwijs en de zorg. Tezamen met de invulling van onze gestelde ESG-vereisten past dit project goed in onze duurzame en jonge woningportefeuille.”

Laurens Ivens (Bouwwethouder gemeente Amsterdam): “We hebben in Amsterdam een enorm tekort aan woningen voor mensen met een middeninkomen. Het is daarom heel mooi dat besloten is dat de woningen niet in het dure, maar in het middeldure segment verhuurd gaan worden. Nautisch NDSM levert hiermee een belangrijke en zeer welkome aanvulling op het middeldure huursegment.”

Diko Ruit (namens BMB en Reggeborgh): “Met de realisatie van Nautisch NDSM zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van de NDSM-werf. We zijn er trots op dat we met dit project een bijdrage kunnen leveren aan het betaalbare woningaanbod in het midden huursegment in Amsterdam.”

Locatie

De B10 locatie ligt op het NDSM-terrein, een gebiedsontwikkeling waar tot 2030 een nieuw woon- (ca. 5.000 woningen) en werkgebied wordt gerealiseerd. Het gebied is onderdeel van de Noordelijke IJ-oevers west. Dit is één van de buurten die in de komende jaren sterk bijdraagt aan het woningaanbod van de bevolkingsgroei van Amsterdam. Tot 2025 is het zelfs de snelst groeiende buurt, van ruim 4.000 inwoners tot ruim 17.000 inwoners. Belangrijkste locaties voor groei zijn het NDSM-terrein, Overhoeks en het tussenliggende Buiksloterham.

De projectlocatie ligt direct aan het IJ, op het terrein van de voormalige NDSM-werf in Amsterdam-Noord. NDSM is één van de creatieve hotspots van Amsterdam.

De geplande bouw is in handen van Bouwcombinatie IBB Kondor/Kondor Wessels Amsterdam. Liesbeth van der Pol tekende met haar architectenbureau DOK architecten voor het ontwerp. Naar verwachting wordt het project in 2023 opgeleverd.

5/5 - (1 stemmen)

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl