BAM Wonen bereikt hoogste punt 388 studentenwoningen Zuidpunt in Amsterdam-Noord

BAM Wonen bereikt hoogste punt 388 studentenwoningen Zuidpunt in Amsterdam-Noord

BAM Wonen heeft het hoogste punt bereikt van project Zuidpunt in Amsterdam-Noord. Dit werd feestelijk gevierd met een beperkt aantal genodigden met inachtneming van de huidige coronamaatregelen. In het Amsterdamse Noorderkwartier is eind november 2019 gestart met de bouw van 388 studentenwoningen van het project Zuidpunt. De verwachte oplevering is medio 2021.

Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer woningen voor studenten en starters, ontwikkelde CZAN (ontwikkelingscombinatie van gebiedsontwikkelaar AM en Blauwhoed) in co-creatie met woonstichting De Key een modern en multifunctioneel gebouw voor studenten. Ook de gemeente Amsterdam is blij met de bouw van deze betaalbare studentenwonigen. De Key neemt de woningen af.

“Over niet al te lange tijd komen er 388 sociale en dus zeer betaalbare huurwoningen bij in Amsterdam-Noord”, vertelt Eelco Siersema, directeur Vastgoed bij Woonstichting De Key. “Ik ben ontzettend trots dat wij met AM en Blauwhoed deze studenten straks een betaalbaar thuis kunnen bieden op een steenworp afstand van het nieuwe Metrostation Noord. Razendsnel in hartje binnenstad, maar ook ruimte voor ontmoeting binnen het Noorderkwartier.”

Het zestien bouwlagen tellende gebouw is ontworpen door Inbo Architecten. De gemeenschappelijke privé binnentuin vormt het hart van het complex en fungeert als een centrale en levendige ontmoetingsplek. Ook is hier de centrale wasserette gesitueerd. Elke woning heeft een eigen voordeur, keuken en badkamer en in omvang variëren de woningen tussen de 21m2 en de 30m2. Momenteel wordt gewerkt aan het afronden van de modelwoning.

fotobijschrift: Rienk Postuma (Manager Ontwikkeling & Realisatie bij Woonstrichting de Key) krijgt uit handen van John Schouten (Adjunct Directeur Speciale Projecten bij BAM Wonen) het boekje ‘Het klavertje vier: De sleutel tot geluk’, om symbolisch stil te staan bij het behalen van het hoogste punt.

Rate this post

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Nieuwbouwwijzer.nl